Pages

Wednesday, February 29, 2012

Majalah Solusi @Panduan Hidup Bersyariat

Pernah tak dengar mengenai majalah Solusi? Ianya sebuah majalah yang untuk panduan hidup bersyariat dengan motivas dan juga perkara-perkara yang memaparkan mengenai fardu ain. Anyway majalah ini dikeluarkan oleh Telaga Biru.

Harganya RM10 semenanjung Malaysia dan RM12 Sabah dan Sarawak. Di samping kandungan yang berkualiti, kulit dan kertas yang digunakan memang jenis yang baik. Jom kita tengok apa yang ada dalam majalah ini.

Kisah-kisah yang berdasarkan Al-Quran dipaparkan dalam Solusi. Memang bagus bolehlah kita tahu lebih lanjut dengan kupasan oleh mereka yang pakar.

Perkara mengenai muamalat (jual beli) sangat penting untuk kita ketahui. Bacalah untuk menambahkan pengetahuan, i.e. dalam isu ini berkenaan wang kertas, emas dan perak.

Mengenai kewangan pun ada dalam Jejak RM.

Actually banyak lagi ada dalam majalah ini tak sempat nak tulis semua. Kalau nak tahu teknik merehatkan badan boleh baca Solusi ya.

7 comments:

fiza said...

Baru tau pasal majalah nih.

Suliana said...

dah pernah beli sekali.. best!! untuk panduan hidup kita.

nurfauzi said...

majalah ini memang mendapat sambutan, tapi tak lah sehebat majalah mangga huhu.

Ada banyak lagi majalah seperti solusi ini yang boleh kita dapati di pasaran. Mjalah Anis, Majalah 1, gen-q, al islam, millenia muslim dan banyak lagi

Fazrol said...

Majalah wajib aku beli...
Memang best...

Aku pun jual.. rm9.. harga kedai rm10... he he

siti murni said...

majalah solusi ni memang bagus..boleh katakan selalu beli. edisi ni pun saya dah beli last week...

eelobor said...

pernah nampak, tapi tak pernah beli atau baca

Iza Teratak Usang said...

Assalam..
Memang sentiasa beli majalah ni...
majalah terbaik, pembuka minda..