Pages

Saturday, February 25, 2012

Jom Pasar Malam @Taman Melawati

Sebut aja pasar malam, msti terbayangkan makanan kan? Oklah jom kita terjah pasar malam di Taman Melawati yang diadakan setiap hari Sabtu dan Selasa. Sama tapak dengan pasar tani.

Murtabak memang sedap. Yang ni special sikit murtabak roksin, memang tebal dan sedap.

Popia pun ok juga, ada yang goreng dan yang tak goreng. Mana satu pilihan anda?

Sate pun sedap, of course ianya lebih murah, tak sampai 50 sen satu cucuk.

Inilah makanan yang Danish suka, apa lagi kalau tak ayam goreng Uncle Bob.

Kalau nak hilangkan dahaga boleh minum air kelapa or air jambu.


Afiqah pula suka ngan nasi ayam.

Kalau jagung memang kegemaran sharinginfoz. Suka yang direbus dengan kulitnya.

Tak lupa dengan pelbagai masakan Kelantan. Macam-macam ada.

Yang ni pula apa ya? Kalau tak silap dim sum.

Oklah kita tutup entri ini dengan keropok goreng.

7 comments:

Errah said...

aihh..kenapa blog yg errah pergi semua cerita pasal makanan..nangis la errah camni..ni buat nak balik rumah makan sedap2...;P

anisalya said...

saya pun suka pasar malam sebab macam2 ada. seronok cuci mata. sambil2 tu cari makanan jugak.

Naji Mahat said...

Saya orang Lembah Keramat...dekat je dgn Tmn Melawati tu. Tapi jarang sgt gi pasar malam situ sbb parking susah.

Ckin Kembaq said...

yang first tu feveret..murtabak.. ^_^

Nazneen Zainal Abidin said...

so sedap!

rasp said...

pasar malam tmn melawati best tapi bab parking yg hazab skit...

hazman aka species1980 said...

memang best la tengok murtabak besar dan tebal nie....tiba2 teringat MURTABAK RAJA KELANTAN....