Pages

Monday, February 13, 2012

Betul Ke Tutti Frutti Mahal?

Ramai yang bercerita mengenai frozen yogurt (froyo) Tutti Frutti. Ramai yang memperkatakan mengenai harganya yang mana mahal. Betul ke?

Hari tu terjah di cawangan Ukay Boulevard Business Centre, Jalan Ulu Klang. Anyway untuk setiap 100 gram, harganya adalah RM5.30. Senang cerita kalau kita ambil sekilo harganya RM53 le. Tapi kalau ambil sikit, bayar sikit le.

Banyak perasa ada, original, orange, coklat, strawberi, kiwi, banana dan macam-macam lagi. So dah ambil cup, pilihlah froyo yang mana berkenan di hati. Campur semua jenis pun boleh.

Yang ni untuk topping, pelbagai jenis buah-buahan ada. starwberi, kiwi, peach, dragon fruit dan tengoklah sendiri mana yang nak.

Yang ni pula topping yang kering, macam coklat, kismis plus etc.

Campur ngan benda alah ni lagi sedap kan. Ni kalau ambil biskut oreo mesti berat ni. Lagipun oreo mesti dah biasa makan kan?

Inilah hasilnya, yang ni Danish punya @RM10.05. Memang Danish suka yang simple-simple aja.

Afiqah punya, entahlah buah-buahan campur, cereal dan dua or tiga jenis froyo @RM7.15. Rasanya tak ada le mahal sangat kot. Lebih kurang harga Moo Cow.

Memang suka betul Afiqah dengan froyo Tutti Frutti. Afiqah cakap Tutti Frutti lagi sedap sebab yogurtnya lagi sedap i.e. buahnya yang betul. Entah apa yang Afiqah perkatakan. Tapi Moo Cow ni memang jenis yogurt yang masam tapi Tutti Frutti ni macam aiskrim aja.

Untuk dua cups ni semuanya RM17.20. I think quite reasonable harganya. Memang puas gak makan tapi wait. Rasa nak lagi le. Jom pi ambil satu lagi.

So tambah satu cup lagi dengan pelbagai jenis froyo ngan buah-buahan. Yang cup ketiga ni harganya ialah RM10.35. So semuanya RM27.55. OK lah sekali-sekala. Tapi anak-anak cakap nak lagi. Next time le ya.

Inilah hasil dok kat sana, selama 20-30 minit. Hmmm, ramai gak yang makan kat cawangan Boulevard Ulu Klang. Ada gak yang sambil rehat bersama keluarga dan asyik main iPad aja. rasanya kalau keluar bersama tak perlu le kan tengok benda alah gadget tu, masa untuk family. OKlah guys, jumpa lagi.

24 comments:

SyUhAdA said...

xpenah try lg..

shidasyakirin said...

kategori mahal la kot sbb kena hati2 nak ambil, karang terlebih mengikut nafsu melopong poket nak bayar..hehehe

hazman aka species1980 said...

kalu gitu bro ...boleh la belanja member blogger lak makan tutti fruiti nie.... hehehehe

Mak Lagenda said...

Mak dah pernah pi sebelum ni but for me, mak kena rm 15 klu x salah..terasa malah la jugak!

eila said...

gulppp...sedapnya!!!

shera haifa said...

Beli aje ice kream dye.. yg topping tu kalau mcm coklat warna warni beli je sbungkus kat pasar raya.. murah lagi kot
:)

diana zainal said...

for me, memang tak letak toppings langsung sebab memang nak froyo tu je. so biasanya even pegi with hubs or sisters ambik satu cup yang besar, share 2,3 orang terus. Roughly dalam Rm19 froyo without any toppings.

Hairil Rizal said...

Mmg mahal la sket tapi kalo aiskrim Haagen Dasz ke, BR ke mahal gak kan?

Hehe..sekali sekala makan ok la

Muaz Faris said...

oh, ni naik femes sbb cinta muka buku.. hehe..

tapi mmg harga dia agak mahal bagi saya.. so takdapat nak merasa lagi.

mungkin tuan blog boleh kasi belanja lepas ni ke.. hehe

ISZA said...

Nak yg wat teruja nak rasa ni..
Kat Ipoh ni area mana yang ada tah..

hazanis said...

mahal la...skali skala boleh la makan..kiki

eelobor said...

mungkin dalam kategori mahal la jugak kut.... pernah cuba sekali jer.

HeNRieTTa JoSe said...

oooo...dah siap harga lew yea....100g brp....so bleh la bajet bajet....seram juga dengar citer satu cup sampai dekat RM60....

nurfauzi said...

harga mahal itu rasanya subjektif, bergantung pada persepsi masing-masing...juge sedikit sebanyak bergantung kepada pendapatan masing-masing..

Sesekali merasa boleh juga. tiap2 hari nak mamam...bankrap den...

mamaNoriz said...

mahal klu amik tak hingat dunia cam sy dolu2...hehehehe

Myvitrd said...

tak pernah makan sebab rasanya memang mahal kot..

Farra said...

nampak sedap!! tak pernah try lg

amirah said...

kesimpulannya lagi berat lagi mahal..kalau taknak mahal ambil yg ringan2 je

Mooniqueen said...

Teringin nak beli tapi segan tak reti nak bt mcm ne...hehe

MiSs LaDyBiRd ^o^' said...

first time saya beli RM25.50 utk semangkuk penuh...haha..but now dah pandai pilih2 n bajet ice cream nak ambil banyak mana...tapi memang sedap pun..

Suliana said...

Mahal jg klu xpndai bajet amik. Amik.ikut nafsu je.hehe

fiza said...

Mahal lah bro. Sekali sekala bley lah mkn. Klo nak jimat, beli buah potong siap2 dulu, sampai TF, Just beli yogurt jer ☺☺

Hans said...

sekali sekala boleh la
hari2 memang kering dompet
hehehehe


P/S : Tolong Bantu Hans Menang iPad 2 ->

http://hanspunyablog.blogspot.com/2012/02/pusingan-akhir-contest-gadget-impian.html

SURIA AMANDA said...

kalau macam2 tambah..confirm mahal la kot...tp as for me..rasanya worth it..