Pages

Monday, June 4, 2012

Rawang Burger Bakar @Wangsa Maju

Kalau sebelum ni cuba Burger Kaw Kaw di Wangsa Maju, kali ini pula cuba grilled burger di Rawang Burger Bakar di Wangsa Maju juga.

Sampai kul 6.45 petang so dapatlah nombor 8, masa tutak ramai lagi, dok beberapa ketika pelanggan semakin bertambah.

Ianya terletak di sebelah trafiic light, tak jauh dengan Restoran Mohd Chan Abdullah.

Inilah harga burger di Rawang Burger Bakar di antara RM7.00 (hot shot) dan RM20.00 (KLCC).

Inilah sayur-sayuran yang diletak dalam burger. Nenas pun ada.

Kat belakang diaorang tengah siapkan patty. Kiranya daging cincang, then diaorang timbang dulu sebelum dijadikan patty. Tak tahu le berapa berat patty tu. Maybe 250 gram?

Anyway gerai ni just opposite Affin Bank.

Lama juga nak bakar burger ni ya. Tapi memang banyak betul tempat jual burger bakar sekarang ni termasuk le Burger Bakar Abang Burn @Taman Dagang Ampang.

Agak-agaknya susah tak nak bakar burger ni?

 Ni le antara pelanggan-pelanggan yang beratur menunggu burger.

Tak lupa Danish dan Afiqah juga sabar menunggu walaupun Danish tak makan burger bakar ni. So belilah benda lain untuk Danish. Actually kitaorang baru aja balik from Taman Tasik Titiwangsa.

Inilah burger bakar Hot Chick @RM8.00, penuh dengan sos lada hitam. Boleh tahan gak wifey habiskan burger ni. Memang pedas.

Yang ni untuk Afiqah, Chicken Pop dengan cheese @RM9.00. Suka betul Afiqah dengan keju yang cair ni.

Bagi saya pula ambil yang daging, Hot Shot campur cheese tapi sampai kat rumah benda alah cheese tu jadi telur pula, tak tahu macam mana perkara ini berlaku. Kalau yang cheese ianya RM9.00. Secara keseluruhan boleh tahan juga burger bakar Rawang ni. By the way, masa yang diambil untuk dapatkan burger from masa dapat nombor ialah 1 jam. Nanti, bolehlah check facebook Rawang Burger Bakar ya.

16 comments:

Nurul Akmal said...

dah ramai org start buat bisnes burger bakar ni kan... Kat selayang pun ade...

icee-yah said...

Nmpk mcm roti burger nye lebih ok dari burger bakar kaw kaw..ye ke?

Myvitrd said...

Terliur aku pepagi ni bro.. masih tak berjaya nak dapatkan mana2 burger bakar lagi.. huhu

SURIA AMANDA said...

nampak mcm best..tp nak menunggu tu yang menguji kesabaran i yang sememangnya seorg yg "sangat" sabar ni..hehehehehe...

sarah mohamad said...

Meleleh tengok ni.Sedapnyaaa =P

MrJocko said...

aku pun nak carik jugak la,,,

hazman aka species1980 said...

Menarik gak burger yang nie... tapi diharapkan mereka yang buat bisnes burger bakar nie... ada sistem agar pelanggan tak perlu tunggu terlalu lama...

Mak Lagenda said...

1 lg beger bakar?? Hurmm..

next time blh cuba nih

vidalsisah said...

Belah kemaman rasanye belom ada lg beger cenggitu...huhuu.

eelobor said...

paling suka makan burger bobby di keramat au5

KiD said...

sekarang dah macam macam jenis burger bakar daaaa... huhuhuh.. tapi ta sempat nak gi beli

annisa said...

nampak sedap....

belum cuba ni... nanti sy cuba.... :)

Anonymous said...

Ape kate try hk grill burger sumpah tak nyesal kalu nk banding ngan burger publisiti murahan skrg,search je kat google..harge sgt murah dari 4 hingga 6.5...sume ade kambing ayam dagg berat 250 gram betul punye,aku da try da sume burger n this one realy the best tak tipu...cume owner ni pemalas skit nk wat marketing jage kualiti katenye...tggu burger berejam tak yah 5 minit siap pluse juisy agy...tak tipu try la

Globe-Rider said...

mmg nampak sedap.. tapi sebab kan mayonnaise + sos lain tu banyak sgt, rasa grilled beef patty tu hilang..

Asni said...

Kedai burger ni depan taman rumah i. Lagi okay burger kaw kaw kat area kedai motor mok wangsa maju sebab kaw kaw lebih besar, murah sikit le and sedap. Then servis lagi laju walaupun org ramai. Tak suka lokasi rawang burger wangsa maju sebab tepi benar jalan kat trafic light pulak tu.memang mengganggu traffic dan bahaya...my opinion

En Ahmad said...

Kat taman melawati ade burger home made patty. Rm7 shj dgn cheese. Lokasi 307 lorong Perak, melawati Square. Sederet JPN tapi belah belakang mengadap medan selera. Ade coney Dog yg sangat sedap rm4.50 sahaja. Burger satu jenis je tapi sedappppppp