Pages

Friday, December 14, 2012

Rakyat Malaysia Search Apa dalam Internet 6-13 Disember 2012?

Agak-agaknya apa benda yang selalu orang Malaysia search kat internet @google. Jom kita tengok dalam masa 7 hari yang lepas, 6-13 Disember 2012. Anyway saya dapat ni adalah dari google trends.

Yang ni adalah top 10 rising trends:
  1. Pr1ma: pr1ma adalah projek perumahan 1Malaysia. Satu program pemilikan rumah yang buat oleh Kerajaan di kawasan bandar-bandar seluruh Malaysia dengan harga yang berpatutan.
  2. Malaysia vs Thailand: Tak nak cakap banyak mengenai perlawanan Malaysia vs Thailand. Malaysia kecundang dengan Thailand dalam perlawanan bola sepak separuh akhir setelah merekodkan aggregate 1-3. Adakah ini disebabkan pengadil ataupun silap strategi yang digunakan?
  3. Big Bad Wolf: Jualan buku secara besar-besaran. The latest adalah kat Mines. Sebelum ini kitaorang pernah pergi masa buat kat MAEPS.
  4. ipad mini: Adakah sesiapa kat sini minat dengan ahli terbaru apple? Boleh baca mengenai ipad mini kat blog soyacincau. Harga semurah RM999.
  5. Politeknik: Musim untuk cari tempat yang sesuai untuk melanjutkan pelajaran. Pilihlah mana yang berkenan
  6. Kementerian Pelajaran Malaysia: Agak-agaknya sebab apa yang ramai sangat cari mengenainya?
  7. Magnum results: Jangan cari ya, tak sesuai sangat untuk yang beragama Islam. Hukumnya jelas haram
  8. Spa8: Daftar ya jangan tak daftar, manalah tahu kot-kot ada yang sangkut
  9. Anak Sungai Derhaka: First time dengar mengenai nama anak sungai derhaka. Tak nak komen banyak, ianya salah satu daripada blog politik
  10. Apple Malaysia: Memang hot betul apple sekarang ni. Nak cari iphone or ipad ke untuk hadiah. Maklumlah ada yang nak dapat bonus le ni.

5 comments:

CK TAN said...

aduh kalau Melaka ada pr1ma yang rumah kosnya lebih kurang RM42000 boleh lagi beli tapi yang terbaru RM121plus. ini yang nazak nak bayar nanti.

Harap kerajaan Melaka bina lebih sikit rumah teres kos rendah

Ayu azmir said...

oohhh... tq for the info..

✿A I N A A✿ said...

Amboi... metang2 dapat bonus, search Apple tu.. heheheh terima kasih for this info.. macam mana cari?? search je ke??

Farid Adam said...

selagi harga bahan2 mentah tak dapat dikawal, harga rumah akan semakin naik...

- www.FaridAdam.com -

Sharinginfoz said...

aina: just click link kat atas tu, boleh tahu apa org serach