Pages

Sunday, December 23, 2012

Kebab Turki @The Mines Pula

Guess what, entri pasal kebab lagi. Sampaikan kawan pejabat cakap selalu buat entri mengenai kebab aja. He he he. Tak selalu cerita pasal kebab kan?

Kebab kali ini adalah Kebab Turki yang boleh didapati di The Mines. Nak tunaikan selera Afiqah sebab dia suka sangat makan kebab.
 Ni menu yang ada di Kebab Turki. Macam-macam ada, kebab burger dan hotdog.
Menu pilihan Afiqah tak lain tak bukan kebab ayam. Boleh tengok diaorang prepare kebab tu.
Kebab Turki ni adalah produk Indonesia. Nak tahu lebih lanjut boleh tengok di website babarafi. Outlet Kebab Turki ni mendapat status A dari segi kebersihan.
Afiqah pilih saiz regular @RM5.90. Kalau yang mini tu harganya RM4.90.
Memang suka betul Afiqah makan kebab. Actually nak cari kebab Kyros tapi tak jumpa pula kat The Mines or dah tak ada kebab jenis Kyros. For me, kebab di Kebab Turki ni just OK aja, ayamnya jenis yang potong berketul-ketul dan bukannya yang jenis slice dan sosnya just OK. Tapi kulitnya memang just nice, tak garing sangat dan tak lembik sangat. Overall saya bagi rating 7.4 out of 10.

Mengikut komen di blog Shahrul, kebab ni boleh didapati di:

1. Tesco Mutiara(sebelah the curve)
2. Mines shopping centre (opposite jetty)
3. Central Market (kasturi walk)
4. Tesco extra Shah Alam
5. Universiti Malaya (sebelah student mall)
6. Mydin, Terengganu
7. Inti Nilai
8. Subang Ria food court, Kelana Jaya
9. The Strand, Kota Damansara (opposite Dr.cafe)
10. Plaza Lowyat (coming soon)

So far kebab di Desa Setapak is the best.

3 comments:

Nur Fauzi Bassar said...

lohh..kat UM pun dah ade kebab turki? belah mana pulak tu

vidalsisah said...

Kena terjah Mydin trg neh, teliuq tgk Afiqah mkn...

ohcikgu said...

rasa macam esok nak cari kebab la plakk..