Pages

Saturday, December 22, 2012

Telefon Samsung Menjadi Pilihan Kami

Setelah bertahun-tahun bersama Nokia, akhirnya kami dengan berat hati mengucapkan selamat tinggal. Penggantinya adalah telefon Samsung Galaxy Ace Plus. Memang tak nak spend banyak-banyak untuk smartphone, just sekadar yang basic. Sebelum ni ada gak consider telefon Sony.
Cantik gak kotak Galaxy Ace Plus ni.
Dua set Galaxy Ace Plus telah dirembat. Satu warna putih untuk wife dan satu warna hitam untuk sharinginfoz. So far memang berpuas hati dengan performance, memang tak expect banyak sangat dengan range harga ni. Lagi satu kitaorang bukan heavy user, nak download ni download tu. 
Anyway harga pasaran kalau beli kat Samsung ialah RM699, kitaorang beli kat Sungai Wang, RM650 satu pas tu tambah dengan case warna hitam dan merah, semuanya RM1,350. Banyak kat survey harga Sungai Wang, RM650 paling murah dan yang paling mahal kelakarnya RM799, tak masuk akal langsung sebab harga pasaran hanya RM699.

Yang AP set ada juga, kalau tak silap murah RM100 tapi baik beli yang ori set kan?

10 comments:

✿A I N A A✿ said...

my fon! hehehe fon ena pun jenis yang ini..dlu ena beli beribu kot, grrrrrr now dah murah dah... frust! ;(

Farid Adam said...

ok la tu...kalau basic tapi fully used the functions, baru berbaloi...

- www.FaridAdam.com -

Daddy Zuki said...

salam. selamat bereksperimen dgn samsung. abe guna samsung wonder..

eyriqazz said...

wah,kenapa tak rembat sIII terus bro?kan baru dpt bonus..hik3..

Nur Fauzi Bassar said...

sekarang zaman kegemilangan samsung dan apple hehe..zaman nokia sudah berlalu.

tengah fikir juga nak beli telefon pintar ni...

Mak Lagenda said...

Yeay..welkam to samsung club!!!

Faisya said...

saya baru pakai ace plus. Smlm husband belikan. Tp dpt fon fully touchscreen ni, sshnya nk taip msj. Before pakai sony p1i dan c3. Ada keypad, senang nk taip... Ace plus pun ok saya belek ni...

vidalsisah said...

Waaahhh gandingan serasi tew...hitam dan putih, i like ;)

effortlab said...

Lain kali kalau nak beli, beli terus kat centre je. sg wang AP je byk

Nurfadhilah Rosdi Yatul Fizam said...

skang dah bape eh?