Pages

Tuesday, December 4, 2012

OK Ke PMCare

Tempat kerja saya nanti akan menggunakan khidmat PMCare bagi kemudahan perubatan dan pergigian. Sebelum ini ianya diuruskan oleh majikan sendiri. Mengikut apa yang saya tahu, terdapat lebih 2,500 klinik panel di seluruh negara dan khidmat nasihat PMCare ada 7 hari seminggu dan 24 jam sehari.

So kepada kawan-kawan yang pernah guna khidmat PMCare maybe boleh share pengalaman, i.e. masuk hospital ke, nak dapat surat jaminan (GL) ke or perkara lain, sama ada pengalaman baik or buruk.

So apa pandangan anda mengenai khidmat perubatan PMCare.

16 comments:

Rosmadi Shakri said...

Untung la.... Ekekeke

Ano said...

xde pngalaman plak psal nih

✿A I N A A✿ said...

wah, berbaloilah!!!

Adziim said...

Masa ayah saya kerja dulu, company dia guna PMCare juga. Insuran cover isteri dan 5 anak, masing-masing dapat kad PMCare. Masing-masing ada kuota tahunan.

Klinik dan hospital panel memang banyak, senang.

Myvitrd said...

tak pernah guna lagi.. sbb company guna ING..

fiza said...

Ok jer. Sebelum ni pakai ING. Tapi start awal tahun aritu dah pakai PM Care. Banyak klinik yg ada PM care. Claim plak (kebetulan gi klinik yg tak der PM care) dorang akan bank-in trus masuk akaun & notification akan di hantar once dorang dah bank-in. Tapi amik masa dlm sebulan juga klo nak claim.

vidalsisah said...

Panel kesihatan ni memang bagus utk sume pekerja n ahli kluarga, lebih2 lg yg 24 jam shari.

HeNRieTTa JoSe said...

Rietta xtaw plak tentang nie....kitorg pkai gomen jew....

Adriana said...

Panel PMCare mmg byk..tpt keje husband Ana guna PMCare..dan sy dicover oleh mereka juga..

setakat ni layanan dr klinik2 tu ok..Doktor pn bg consult memuaskan

Eliss Mie said...

ofiz hubby pulak dah bertukar ke panel ING dan ada isu klinik yg caj lagi tinggi dari biasa . x tahu la pmcare mcm mana pulak.

Sharinginfoz said...

dear all: thanks semua di atas pandangan dan juga pengalaman

Smiley said...

co kami pon pmcare..dr segi issuance of GL dulu mmg slow amats..skrang ada improvement sket

klinik no isu! tip top

Anonymous said...

Sy dulu pekerja pmcare. Perlu diingatkan bhw pihak klinik n hospital bukanlah di bawah jurisdiction pmcare, ttp mereka harus follow guidelines yg ditetapkan. Namun begitu, kdg2 akan ada permasalahan yg diakibatkan oleh human error, technicality, etc. So, faham2 la dan diharap boleh bersabar. Kini, rasanya wholly they have improved n i am happy for them.

mimie amid said...

Sy ni suri uma jek. Somie kje poslaju. Ade pm care. Kalo sy g klinik gigi yg panel pm care ni bleh ker? Ade org kate kalo klnik gigi pkerje je bleh. Fmly x

Sharinginfoz said...

mimie: tak sure le, macam yang saya punya untuk satu keluarga, maybe kena check ngan klinik gigi tu sebab ada juga klinik gigi yang langsung tak nak terima pmcare walaupun ada sticker pmcare kat luar klinik

wanasnizan said...

mimie,boeh tau saya kerja pos malaysia.so saya dah kaji dah pasangan pon layak seperti pekerja..