Pages

Sunday, December 9, 2012

Memang Sedap Coklat Loacker Creme Noisette

Semalam kitaorang pergi ke Muzium Coklat di Kota Damansara. Suka betul anak-anak pergi ke tempat ini especially bila masuk ke kedai coklat. Nanti saya cerita lebih lanjut mengenai pengalam melawat ke Muzium Coklat.

Then tanya penjual kat situ, dia cakap coklat yang dijual kat situ semuanya halal so apa lagi, kitaorang pun pi le beli apa yang patut. Yang menarik perhatian saya ialah coklat keluaran Loacker, Creme Noisette. Pelik gak namanya, macam French le pula. So bila google makna perkataan noisette ialah hazel. Memang cukup sedap, harganya adalah RM10. Kat luar tak tahulah berapa harga.

Ianya wafer bersalut coklat hazel yang manis dan sungguh smooth apabila kita makan. Rasa macam makan Ferrero Rocher le pula yang bulat tu dan ada kacang kat dalam tu.

3 comments:

Farid Adam said...

nampak macam sedap je...huhu

- www.FaridAdam.com -

icee-yah said...

brand loacker mmg sedap n teksture wafer die sgt fine.mmg suke choc brand ni:-)

vidalsisah said...

Kalau kat luar coklat jenama ni agak mahal jugak rege dia.