Pages

Wednesday, December 12, 2012

Samsung Galaxy Ace Plus vs Sony Xperia Sola

Bercadang nak tangkap telefon dalam range RM500 dan RM800 tapi tak sure telefon apa yang OK. Tak nak spend banyak untuk telefon ni. Bila cari punya cari berkenan pula dengan dua jenis telefon ni, Samsung Galaxy Ace Plus dan Sony Xperia Sola. Anyway maklumat di bawah ni diambil from majalah Initial D.
Memang tak dinafikan yang jenama Samsung ni sudah begitu terkenal sekarang ni. Anyway Samsung Galaxy Ace Plus ni berharga RM700. Yang menarik mengenai Ace Plus ni ialah baterinya tahan lebih lama jika dibandingkan dengan Xperia Sola. By the way, dua-dua telefon ni menggunakan platform Android 2.3.
Sony Xperia Sola pun harganya sekarang ni ialah RM700. Kalau tak silap mula-mula keluar ianya RM900. Yang bagus mengenai Xperia Sola ialah memori 8GB dan processor Dual-core 1GHz.

Agak-agak yang mana lebih bagus? Samsung Galaxy Ace Plus vs Sony Xperia Sola.

Sedikit review mengenai Ace Plus dan Xperia Sola:
Update: Samsung menjadi pilihan kami

11 comments:

♥Cik Puan♥ said...

jenjalan sini

encik cool said...

ambik dua2nya sekali puas hati..kalau x puas bgi kat saya sampai pakai sepuas hatinya..

Farid Adam said...

nape takde compare dengan phone htc?

- www.FaridAdam.com -

✿A I N A A✿ said...

org sekarang ramai pakai samsung, so better pilih samsung... senang dan best guna.. ena pun guna samsung, xperia pun ena guna.. tapi ena memang suka samsung more than xperia

Fazrol said...

Experia Sola dah upgrade android 4.1 ke 4.0.1 x silap aku..

sisdee said...

My nephew and my sil pki samsung ace ni..ok cuma sering "hang" tu pun my sil tak guna utk internet tu

Matjoe said...

bro x consider beli smartphone dengan data plan. at least boleh dpt phone lg power dgn same budget

amirah said...

xperia 8gb? uiii...tp rasanya ace plus lg ok sbb adik ipar ada guna

hazman aka species1980 said...

bro.... aku tengok samsung galaxy beam pun menarik gak... sebab ada projektor....hehehehe

HM Nooh said...

cer try galaxy s lll mini..

Zura Zue said...

samsung ace tue smart...