Pages

Tuesday, July 10, 2012

Penting Ke SEO @Dapat 1,000 Visitors dalam Masa 24 Jam Hasil SEO

 Penting ke SEO? Bagi saya kalau orang tanya soalan ni, memang penting le kalau tujuan kita nak tambahkan jumlah pengunjung ke blog kita. Anyway kalau nak tahu mengenai SEO boleh baca di wiki @Search Engine Optimization.

Anyway semalam, lebih kurang 24 jam yang lalu saya cuba guna kata kunci uncleseekers.blogspot.com 2012. Tak sangka hari ni hampir 300 pengunjung masuk ke blog sharinginfoz dengan carian "uncleseekers.blogspot.com 2012".
Bila google "uncleseekers.blogspot.com 2012", di google, ianya tidak mengecewakan, berada di kedudukan pertama dan ke-7 dalam page pertama.
Anyway dalam masa 24 jam, 1,000 kali entri ini dibaca. Apa-apa pun, kalau selalu berSEO, bolehlah kot dapat 3,000-5,000 visitors tapi kita menulis entri ini bukan sekadar nak kejar SEO kan? Kalau nak tahu mengenai SEO boleh baca kat entri yang lepas "Tips Cara Mudah SEO".

13 comments:

eelobor said...

agak penting bagi mereka yang mengejar trafik kut....

Muttallif said...

SEO penting untuk blog yang punyai informasi yang banyak kebaikkan.

Semakin banyak kebaikkan dan info baik kita kongsikan dengan orang ramai, semakin bermaknalah penulisan.

Berblogging bukan hanya untuk mengejar traffik tapi untuk memberikan pendapat dan pandangan kita. SEO pula membantu kita dalam mencari pembaca.

:)

titan said...

yang nak buat duit. memang pentingla bagi mereka.

ProfHariz said...

Main SEO memang sedap. Tapi kena ikut betul2 isu semasa. Dan kompem trafik mencanak :)

Faizal Pejay said...

nak trafik tinggi main SEO le

Faeiz.com said...

SEO memang penting untuk semua blog. Blog jadi tak berguna kalau tak ada traffic.

Ardini Humaira said...

lama dah dni tak ber SEO. hehe...

hazman aka species1980 said...

SEO adalah salah satu elemen yang perlu untuk kita promote blog kita pada advertiser selain alexa , PR dan trafik - SERP

HeNRieTTa JoSe said...

cam gitu erk...tp rietta xkejar trafic...coz rietta xde join nuffnang ke churp churp kew...

Iza Teratak Usang said...

Assalam..
Wah, best kan kalau selalu main SEO..

Anonymous said...

laa saudara baru hendak tahu ke? saya dah lama buat

daddydee jedi said...

tahniah bro...saya akan berusaha...

Nur Hanie Ilhamie said...

sy br nk try SEO..