Pages

Saturday, July 7, 2012

Air Mineral Cactus vs Carrefour @Sama Aja

Ni nak share mengenai air mineral. Betul ke air mineral sama aja sebab ianya air dari sumber bawah tanah. Ni nak compare air mineral jenama Carrefour dan juga Cactus.
Cuba tengok betul-betul, syarikat mana yang mengeluarkan air mineral ni, Chuan Sin Sdn Bhd, Taiping, Perak.
Jom tengok sumbernya pula. Lot 643 (air mineral Carrefour) dan Lot 644 (air mineral Cactus). Kiranya sebelah menyebelah le. So kesimpulannya ianya sama aja. So jadilah pengguna yang bijak.

10 comments:

nurfauzi said...

Betul itu.
Bagi yang suka beli air mineral yang banyak, baik pergi pasaraya besar. Botol besar 5 liter tu boleh dapat bawah RM4.

hazman aka species1980 said...

Yeapp... yang nie bagus bro... kekadang orang pilih sebab ada nama... padahal punca air sama jugak kan

Errah said...

haha..xpenah amik tau pun ..selalu maen bedal je..

afiqazizan said...

Maknanya tak banyak beza lah ni..:)

vidalsisah said...

Benda yg sama tp rege lain2 kan. Tipah tertipu le gayenye...hehe

Bo the Nerd said...

Fuh! Tak tahu pulak. Lebih baik beli house brand Carrefour tu sebab mesti lebih murah kan?

Ha'a. Kena lebih bijak dalam pembelian.

Insan Biasa said...

memang bijak le sharinginfoz ni... bijak... bijak...

Angah said...

kata nya air jenama ni kaloboleh hidnarkan dariminum,..kilang proses dekat dgn jirat cina,..waallahualam,...cuba surft dlm tenet" air mineral cactus halal ke di minum?"....

Adziim said...

Rajin betul check label produk.

Sharinginfoz said...

angah: ianya ada tanda halal JAKIM