Pages

Saturday, July 14, 2012

Misi ke Sogo Selesai

Pagi tadi pi Sogo sempena jualan untuk ahli, hari ini dan semalam. So beli pakaian Danish dan Afiqah, untuk raya le kiranya. Semuanya lebih kurang RM400.
Hari ni sogo buka pukul 9.00 pagi, kitaorang sampai kul 8.40 so tak ada masalah dengan parking.
Pintu belum buka tapi dah ramai beratur.
Ni keadaan kat tingkat bawah. Tak ramai lagi kan?
Kat bahagian kanak-kanak memang menjadi tumpuan. Carilah yang diskaun 50%+50%. Maknanya kalau harga asal RM100, tolak 50% jadi RM50 then tolak pula 50% jadilah RM25. Ianya sama juga dengan diskaun 75% le keseluruhan.
Ni salah satu contoh harga baju untuk Danish, Polo Kids. Sebelum diskaun RM129, then selepas 50%+50%, jadilah RM32.25.
 So lepas shopping, pi le tingkat atas, bahagian khidmat pelanggan, so dapatlah free parking untuk 2 jam. OK juga jadi ahli Sogo.
So staff Sogo, touch benda alah token kat "machine" ni. 
So jimatlah RM5.50 parking.
Di samping itu, dapat juga voucher RM30 since beli between RM300-RM400. Memang baik beli sekarang sebab kalau dah masuk bulan Ramadhan, mesti letih anak-anak. So apa lagi, jom pi shopping kat Sogo. Esok dah buka untuk public.

7 comments:

skulluv said...

ni la puncanya kenapa tak suka pergi sogo. tapi murah!!!!!!

nurfauzi said...

oh sogo...
teringat pengalaman sesat dari UM nak ke sogo..Seperti rusa masuk kampung. maklumlah baru duduk KL..kemudian dari Sogo nak ke UM sesat masuk KL semula..

Mooniqueen said...

Dah lama tak pi sogo... Jauhlah... Tapi klu dpt pi best n lupe dunia... Hehhee..

hazman aka species1980 said...

Kalau harga diskaun 75% pun bawah rm50.... berapa je harga kos diorang kan.... memang dah untung banyak sebelum nie...

Errah said...

bagusnya dah siap beli awal-awal..nanti xpyah bersesak2 dah time nak raya..

chikjang said...

untung la sempat pergi... chikjang x sempat pergi..ado koje opis lak d ujung minggu...huhuhu

http://chikjangcomey.blogspot.com/2012/07/tips-langsing.html

HeNRieTTa JoSe said...

bestnye....rietta jauh,...huhuhu....