Pages

Sunday, July 22, 2012

Cara Solat Terawih

Hari ni dah masuk dua hari kita berpuasa. Malam ni pula masuk hari ke-3 kita menjalani ibadat solat terawih. Ada baca satu entri kat blog akudansesuatuz mengenai "Panduan Solat Sunat Tarawikh di Bulan Ramadhan". Memang bagus, dalam entri tu ada link mengenai cara solat terawih yang dikeluarkan oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM).

Download le cara solat terawih ya, untuk membolehkan kita mengamalkan ibadat dengan sempurna. Sama-samalah kita jadikan ibadat kita tahun ini lebih baik daripada tahun yang sebelumnya. Selamat beribadat dengan sempurna dan of course ilmu sangat penting untuk kita mengetahui cara solat terawih yang betul.

Jom baca kisah mengenai sembahyang terawih 4 rakaat tanpa berhenti?, di blog jmr23, "malam pertama tarawikh".

2 comments:

nurfauzi said...

solat terawikh mudah saje benarnye..

kalau 'will power' kuat, penat macam mana pun boleh juga buat..

kalau solat sendiri kat rumah lagi mudah. habis 4 rakaat pegi dapur kejap minum air. jamah kurma sikit. sambung balik..lepas tu rehat lagi huhu

KiD said...

marilah bertarawikh.. =)