Pages

Sunday, July 29, 2012

Semakan PLKN 2013

Nak semakn PLKN bagi tahun 2013. Jom apa lagi dengan melayari http://www.khidmatnegara.gov.my/. Bagi yang pernah menyertai PLKN, apa kata kongsi pengalaman kat sini.

Adakah modul bagi tahun 2013 sama? So bagi yang baru aja nak masuk tanya-tanya le mereka yang pernah pergi ya. Tapi jangan lupa semakan dulu sebab kalau nama ada tak pergi kan tak pasal-pasal kena denda.
Senang aja nak semak, layari mana-mana server, i.e. http://apps1.khidmatnegara.gov.my/terpilih pas tu masukkan nombor kad pengenalan then click cari ataupun boleh hantar sms dengan PLKN hantar ke 15888 atau telefon 03-40274747. Senang kan cara nak buat semakan PLKN 2013?
Of course le sharinginfoz tak dijemput. Adakah anda terpilih untuk menyertai PLKN 2013?

5 comments:

vidalsisah said...

Akak nak tanya PLKN ni utk had umur berape tahun ya?

Sharinginfoz said...

vidalsisah: kalau tak silap saya ianya untuk lepasan SPM, had umur PLKN ialah 35 tahun

momoMF said...

bila bole check penempatan plkn 10/2013 ?

Sharinginfoz said...

momoMF: sorry tak sure, maybe ianya akan diberitahu dalam newspaper kelak or boleh call Jabatan Latihan khidmat negara

Anonymous said...

Says suka sangat plkn temasya rimba rawang