Pages

Monday, July 2, 2012

Tambah Ilmu Pengetahuan dengan Baca Buku

Banyak cara untuk kita tambah ilmu pengetahuan dalam sesuatu perkara or bidang. Salah atu daripadanya adalah melalui pembacaan buku. Baru-baru ini semasa pi ke MPH sempat le beli 3 buah buku. Saya rasakan buku-buku ini sangat menarik:
  • Top 93 Personal Finance FAQS in Malaysia @RM40. Sekali sekala baca buku mengenai kewangan penting juga kan sebab banyak kita boleh pelajari dan juga dapat manfaat. Maybe kita dah tahu tapi buat-buat tak tahu kan?
  • Make Money Online By Blogging @RM40. Since ramai sekarang ni dah jadi blogger, tak kira le suka-suka ataupun untuk jadikan sumber pendapatan. Tapi kalau betul-betul untuk dijadikan salah satu cara untuk tambah duit, apa salahnya kita tingkatkan ilmu dalam bidang ini kan?
  • WTF, 23 Properties by 30 @RM30. Ramai yang memperkatakan mengenai buku hartanah yang ditulis oleh Faizul Ridzuan. Nak juga tahu macam mana seseorang tu boleh ada hartanah yang banyak, satu lagi sebelum umur 30, mesti banyak tip yang boleh kita pelajari.

Kalau berkesempatan nanti, saya akan kongsi mengenai apa yang telah saya baca ya.

7 comments:

KiD said...

baca.. mari membaca.. WTF tuuuu

HeNRieTTa JoSe said...

Salam...

nanti citer la isi dapatan dari buku buku tu yea...

hazman aka species1980 said...

bro...

tak join NUFFNANG BLOGOPOLIS ke... itu pun bagus kalau dapat join...huhuhu

eelobor said...

entah la...kenapa dari dulu sampai skrg, tak berapa minat sgt nak membaca buku. tambahan yang tebal...

daddydee said...

buku WTF tu memang best dan senang faham...

Hani Syahani said...

jgn lupe kasik ulasan buku tu ye, mcm best je cerita dia, nak baca tebal2 memang malas..hehe

afiqazizan said...

Membaca adalah satu aktiviti yang berfaedah untuk kita semua..:)