Pages

Wednesday, August 22, 2012

Duit Lama Nilai Masih Ada

Sebelum bercerita mengenai nilai duit, just nak inform gambar ni saya ambil from Skuad Bola Sepak Malaysia.

Anyway, sekarang ni kan dah keluar wang kertas baharu, so sure kanak-kanak teruja dapat duit baharu. Tapi yang lama jangan dipinggirkan sebab nilainya masih sama. Kalau harga nasi lemak RM1, bayar guna duit lama pun orang masih terima. Tapi kalau yang lama sangat macam kat gambar nombor 1 tu maybe orang tak nak kot or ada orang nak kot sebab boleh gunakan untuk collection.

6 comments:

Adziim said...

Yang 1st tu aku tak pernah ingat pernah pakai ke tak.

hazman aka species1980 said...

rasanya selagi duit tu still in good condition... boleh lagi orang nak terima... boleh buat duit raya gak...hehehe

HeNRieTTa JoSe said...

Haah...yg no 1 dh xde dlm smpanan rietta..yg no 2 n no 3 msih ada....

Malaysia coin said...

Cuma yang lama kalau kat dalam gambar tu, kalau untuk simpanan sendiri, OK la. Kalau nak invest pastikan UNC dan jaga dengan baik.

Ryne Moza said...

..semuanya Ryn simpan..memang suka duit..tapi..ada somebody yg tak tahu nak bersyukur..suka hati dia je nak kata apa tentang duit baru..

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=416723755041562&set=a.415676951812909.88513.100001118246278&type=3

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=417342021646402&set=a.417342018313069.89018.100001118246278&type=3

nurfauzi said...

duit RM1 yang dah tak boleh guna rasa cuma RM1 syiling yang warna emas tu je.
kawan ade simpan lagi buat koleksi.