Pages

Saturday, August 11, 2012

Ramai Terkandas dalam Monorel di Brickfields @11 Ogos 2012

Ramai yang terkandas dalam monorel di Brickfields hari ini, 11 Ogos 2012. Mengikut The Star, monorel terhenti di hadapan flat, Brickfields lebih kurang pukul 2 petang tadi.
Skylift perlu digunakan untuk mengeluarkan penumpang seramai 183 penumpang. Dalam kejadian itu, seorang wanita hamil dan dua orang penumpang lagi dikejarkan ke hospita akibat sesak nafas.

Saya pernah gak beberapa kali naik monorel. Anyway diharap kejadian monorel terkandas ini tidak lagi berlaku di masa hadapan. Takut juga kalau monorel terkandas macam kes hari ini.

Kalau nak tengok peta pengangkutan di Kuala Lumpur termasuk monorel, boleh click kat atas ya or baca kat kiat.net.

2 comments:

Nadot said...

ishk..siannye.. smpi kene gune skylift bwk turun...harap yg hamil tu ok je...huhuhu

Fazrol said...

Betul rupanya... ingat tipu...