Pages

Sunday, August 12, 2012

Betul Ke Duit Baru di Bank Sudah Habis?

Hari tu masa nak ambil duit kat ATM ternampak satu notis kat pintu masuk bank, "Stok Duit Raya Sudah Habis". Nak raya then bagi duit raya mesti nak bagi yang baharu kan? Yalah memang ramai yang teruja dan bagi dan of course budak-budak pula mesti nak duit baharu juga especially wang kertas RM20.

Tapi jangan risau, mengikut siaran akhbar Bank Negara Malaysia, "Wang Kertas Baharu Mencukupi". Inilah sedikit ringkasan mengenai siaran akhbar:

"Bank Negara Malaysia ingin memaklumkan kepada orang ramai bahawa bekalan wang kertas baharu adalah mencukupi untuk memenuhi permintaan semasa musim perayaan bagi tujuan pembayaran dan transaksi perniagaan."




6 comments:

icee-yah said...

betul tu,klau dpt yg rm20 tu suke sgt:-)

yangbaik said...

tak der duit baru duit lama pun masih ada nilai kan... raya tetap raya!!

Adziim said...

Duit habis sementara waktu je tu.

Nadot said...

ishk..jangan la habis..tak tukar lg ni..huhuhu

nurfauzi said...

ada makcik yang kerja di maybank. katenye setiap branch bank ade kuota yang diperuntukkan untuk duit tukar..yang dapat awal selalu staf bank sendiri la hehe..

tak ape. duit baru nanti banyak jumpe tahun-tahun akan datang.

Mak Lagenda said...

takpe lah..kalo xde duit baru pun. Duit lama pun still buleh pakai kan..

P/s : Mak pun tak tukar lagik duit raya