Pages

Monday, August 6, 2012

Lee Chong Wei Memberi Saingan Hebat Kepada Lin Dan: Kalah 1-2

Perlawanan final badminton lelaki menyaksikan Lee Chong Wei memberi saingan sengit kepada Lin Dan dengan kalah 1-2. Perlawanan berlangsung selama 1 jam 14 minit. Lee Chong Wei menang 21-15 dalam perlawanan pertama.

Perlawanan kedua menyaksikan Lee Chong Wei kalah 10-21 kepada Lin Dan. Perlawanan ke set ke-3 sangat sengit dan berlangsung selama 28 minit dengan Lee Chong Wei kalah 19-21 kepada Lin Dan.

Boleh baca secara lanjut di london2012.

9 comments:

nur said...

Sedih la juga.. Tapi tahniah buat LCW.. At least dpt medal gak..

Gadis Cupcakes said...

Syukur atas pencapaian Malaysia . Sekurang kurangnya dapat medal ..

nurfauzi said...

jantung berdegup sangat kuat.
perut rasa kecut.
tak senang duduk.
memang 'epic' betul game tadi.

Rasp said...

tahniah buat LCW...
he did his best...

KiD said...

tahniah Dato Lee Chong Wei.. moh ke Baskin Robbin! heheheee

ramlimo said...

Dua-dua main bagus dan cemerlang. DLCW pun hampir hampir menang tapi kalah kerana kurang bernasib baik. Permainan dah bagus.
Malaysia dapat perak, syukur....

Nadot said...

tak sanggup nak tengok semalam..berdiri di sebalik dinding bile nak dekat habis...sian chong wei sedey... tp ok je dpt pingat kat olimpik hebat ar tu.. ;)

Haslina Harun said...

walaupun lcw kalah tapi rakyat malaysia masih beri sokongan

HeNRieTTa JoSe said...

Kecoh masa kt pasaraya aitu...sbbnya popular book store sangat dekat ngn ruang legar yg dorg tyg live game nie...hehhee...meriah...