Pages

Friday, August 24, 2012

Misteri Kereta ditarik Terbongkar

Masih ingat lagi tak dengan entri semalam mengenai kereta ditarik? Actually ianya disebabkan kereta mati secara tiba-tiba semasa cari parking kat HUSM.
So call le AAM. Ingatkan bateri dah habis tapi takkan bateri dah kong sebab engine masih hidup.
Check punya check tak dapat settle so AAM tolong call towing truck untuk bawa ke bengkel di Lundang. Ianya terletak lebih kurang 7 km from HUSM.Caj yang dikenakan adalah RM60. Nanti boleh claim ngan AAM. Biasanya AAM akan guna trak mereka tetapi yang kat Kelantan rosak, sebab tu kena guna yang luar.
Sampai kat Baihaki Auto ianya waktu rehat dan banyak kereta tengah service.

 Mula-mula diaorang buat scanning.
Rupa-rupanya disebabkan oleh masalah sensor angle crank.
 Beginilah rupanya.
Semuanya RM200 termasuk dengan labour cost @RM75. Nasib baik siap.

7 comments:

Ryne Moza said...

..begitu ceritanya..admin, nak tanya sikit pasal nuffnang..mula join dulu, akaun saya Gliterrati..tiba2 dah bertukar jadi non-gliterrati..apa maksudnya ni?..

Pudgy Daddy said...

boleh jadi penasaran kalau kereta rosak masa raya camni. dah la jln jammed belako di kelate ni. aduh! Tension pakcik.

HeNRieTTa JoSe said...

Nasib baei siap yea....klu x, xbest lew rya rya jd cmtu....

Sharinginfoz said...

Ryne: maybe sebab ada letak iklan dari syarikat pesaing. kalau nak lebih jelas boleh contact nuffnang dengan menghantar ticket

vidalsisah said...

Perkara camni kita taktau bila nak jadik kan, sebbaek tak lama.

Adziim said...

Bagusla dah settle masalah, hidup tak ada kereta ni mmg payah.

Fazrol said...

boleh spoilt rayakalau jd camni...
Nasib baik bengkel buka..