Pages

Tuesday, May 1, 2012

Jom Check In Kat Subang Airport

Nak share mengenai check-in kat Subang Airport. Memula of course le bawa le luggage. Tarik jangan tak tarik beg tu. Beg yang ada roda senang sikit kan nak tarik.

Then pi le kat scanner. Masukkan semua ya. 

Then pi le beratur untuk dapatkan boarding pass ya.

Nampak macam OK aja cuaca. Kul berapa kapal terbang nak berlepas ni.

Dah tiba masanya untuk ke balai berlepas. Kat sini kena lalu satu lagi checking, kastam or imigresen. Confuse pula.

Tiba0tiba bunyi pulak benda alah ni. Mesti tali pinggan besi kot. Nanti diaorang check ya kot-kot ada benda yang tak dibenarkan.

Tunggu le ya sementara pintu dibuka untuk naik flight.

 Jom kita naik kapal terbang.

Kejapnya dah sampai pun ke destinasi yang dituju. Ambil beg ya.

5 comments:

vidalsisah said...

Waaah info yg amat berguna nih, mane tau satu ari kena naik flight kan! Harap2 idok ler... takuuut!

mamaNoriz said...

fireflyz tu terhad ek penerbanagn nye... tak byk choice... huuhu

eelobor said...

dah cantik airport subang nie.... last sekali naik kat sini masa penerbangan terakhir air asia sblm berpindah ke LCCT sepenuhnya. Masih teringat masa balik ke KB naik kat subang, masa dtg KL balik turun kat LCCT

Farhan Rawi said...

Macam mana kalau kita dah terdelete email itineray flight yer. So, saya dah lupa pulak nak screenshot comfirmation no tew. Email memang dah permanent delete, sya terlupa masa tu soal email flight. Apa yang saya perlu buat yer?

Sharinginfoz said...

Cuba check kat website diaorg or call customer service