Pages

Monday, May 21, 2012

Carian Terhangat Minggu ini di Google (14 Mei-21 Mei 2012)

Jom kita tengok apakah keywords yang digunakan untuk mencari maklumat di dalam google untuk 7 hari yang lepas di Malaysia.
  1. Selamat Hari Guru
    Of course kita Hari Guru jatuh pada 16 Mei 2012, ramai yang mencari maybe ucapan selamat Hari Guru ataupun mencari hadiah yang sesuai untuk dihadiahkan kepada guru.
  2. Diablo 3
    Khas buat peminat permainan video aksi yang telah dikeluarkan di Eropah pada 15 Mei 2012. Sudah tentu peminat tegar tak sabar menanti kemunculan di Malaysia
  3. Champions League
    Memang final Liga Juara-Juara dinantikan oleh peminat bola sepak. Chelsea yang menang 4-3 hasil sepakan penalti mengalahkan Bayern Munich
  4. UEFA
    Ini pun pasal bola sepak. Sama le ngan nombor 3 juga
  5. Fasha Sandha
    Mesti ramai yang tahu ya citer pasal artis, Fasha Sandha yang mana telah hamil.
  6. Nora Danish
    Nora Danish pula telah dikaitkan dengan seorang pelakon lelaki yang mengalami masalah rumahtangga.
  7. Euro 2012
    Perlawanan bola sepak yang kedua terbesar selepas Piala Dunia. Ianya akan bermula pada 8 Jun 2012 dengan perlawanan pertama, Poland vs Greece. Jom tengok jadual perlawanan untuk semua games. Adakah juara tahun ini, Belanda or Sepanyol?
  8. Air Asia
    Of course nak cari tambang murah le ni
  9. Airasia
    Mana satu yang betul Air Asia or Airasia? Hantam ajalah
  10. Chelsea
    Mengenai Champions League lagi le ya.
So secara keseluruhan, ramai yang mencari mengenai sukan bola sepak dan juga hiburan. So nak banyak hits tulislah mengenai benda alah ni. Tapi kita tulis bukan sekadar untuk cari hits kan.

Kalau nak tahu mengenai keywords apa yang ramai orang cari, boleh check kat sini ya.

5 comments:

KiD said...

oohh.. fasha sandha tetap ada dalam top. hehehe

kak ina kl said...

kalau pandai seo memang datang keblog kita..trafik pun tinggi..kalau ada BE lagi best

Mak Lagenda said...

Hiburan dan sukan mmg menjadi pilihan pencari bahan dan pengguna internet.

Tp benarlah mcm Nik ckp..kita menulis bukan semata2 mencari hits. Adakalanya kita nak berkongsi kisah2 kehidupan kita juga

hazman aka species1980 said...

betul tu bro..... bila hot keyword ada dalam blog pastinya trafik akan sentiasa ada walaupun 2,3 hari tak update blog...betul tak ?

amirah said...

air asia memang sentiasa la orang search kan bro nik..now everyone can fly la kata kan