Pages

Wednesday, May 9, 2012

Beli Pensel Warna Dapat Masuk Zoo Secara Percuma

Hari tu Danish dan Afiqah beli pensel warna kat sekolah. Ada le satu syarikat ni jual benda alah pensel warna yang diperbuat daripada kertas. Memang cantik gak pensel warna ni dan covernya adalah bertemakan haiwan.
Benda alah ni RM10.90 tapi untuk kanak-kanak sekolah ianya dijual pada harga RM9.90. Guess what dapat tiket masuk zoo percuma untuk anak-anak yang ditemani oleh mak bapa or orang dewasa. Maknanya yang dewasa kena bayar.

Zoonya bukan kat Kuala Lumpur tapi kat Melaka ya. By the way kadar masuk untuk Zoo Melaka adalah RM2 (kanak-kanak) dan RM5 (dewasa). Dah lama betul tak pi Melaka ada le lebih 10 tahun. Hmmm, tengah fikir ni nak pi Melaka OK juga. Bukan sebab zoo tapi terasa pula nak pi makan ikan bakar.

Apa kata bagi yang kat Melaka or mereka yang biasa pi jalan-jalan ke Melaka boleh syorkan tempat dan aktiviti menarik yang oleh dubuat di Melaka.

Update: Afiqah cakap bukan pensel warna tetapi pensel biasa ya. Sorry

8 comments:

nurfauzi said...

ade jual kat mane lagi ye pensel warna tu?
bagus jugak buat promosi macam tu. dapat tarik pengunjung datang

hazman aka species1980 said...

bagus gak tu bro...pegi la melaka wonderland taman tema besar jugak...

eelobor said...

melaka salah satu destinasi yang boleh pergi berulang kali.... banyak tempat2 menarik yg sesuai di bawa keluarga....

Iza Teratak Usang said...

Assalam..
Best juga ke Melaka. Memang banyak tempat2 menarik kat sana..

mamaNoriz said...

zoo melaka best lah...

berbaloi beli camtu kan...

JMR said...

menara tming sari pon layan gk bro..:-)

Hani Syahani said...

semua tempat kat melaka best, kalo ajak budak2 pi lah a famosa resort,sgt pack dan best ! try google, sbb aktiviti dlm tu semuanya fun, siap ada abang api lg persembahan red indian waktu mlm,red indian tembak2 live waktu siangnya, best sgt! try google...

vidalsisah said...

Kat Melaka semua tempat best bg akak.