Pages

Friday, May 18, 2012

Kereta Calar Jangan Risau

Hari tu kereta sedikit tercalar disebabakan tergesel tiang kat parking. Tengok le kesan cat warna kuning.
 
Then masa pi basih kereta kat BHP Jalan Genting Klang yang masuk dalam mesin tu, suruh diaorang tolong hilangkan cat yang terkena kat body kereta tu.
 
Nasib baik hilang gak benda alah tu since ianya tak teruk. Kalau yang tercalar sampaikan pada cat kete tu memang tak bolehlah. So tanya berapa kena bayar, diaorang cakap tak payah le sebab biasa basuh kete kat situ. He he, lain kali hati hati ya.

12 comments:

Adziim said...

Terbaik servis.

Eliss Mie said...

saya punya hari tu kena langgar dengan motor teruk jugak rupanya boleh hilang bila orang tu bersihkan kereta :)

Udinz.com said...

calar ni oklah sikit...tapi kalau sampai tertanggal cat.memang merana ah..

Mak Lagenda said...

Mujur gak boleh hilang geseran cat tuh. Klu jd mcm cik debab mak, mmg kena pi ketuk n cat balik lah nmpknya..


Btw, mak ada beli 1 produk utk hilangkan calar2 halus or calar ringan tu. Mmg berkesan produknya. Selalu la jgk mak apply kat cik debab klu nmpk d bjk mata mak ada skt2 calar2 halus tuh..

amirah said...

wah rezeki dapat polish free je..

icee-yah said...

icee selalu kena sampai cat tertanggal.maka kenala pergi cat semula..:)

eelobor said...

janji jangan kena gores dengan paku jer.... huhuhu

Hani Syahani said...

nasib baik hilang..

siti murni said...

baiknya diorang bagi free service. :)

Faizal Pejay said...

boleh ilang ek.kereta apakah itu ?

Cik Sara said...

Bersihkan macam tu je ke kak? Bumper kereta kena langgar ngan motor gak...calar balar dah..huhu.. Mahal x ek kalau hantar ke kedai?

faizul badri said...

Akak dan abang yg keta ada calar bleh guna
Fix It Pro - Scratch Remover. Tryla, senang dan jimat.
http://www.muslimchoices.com/?p=scratch_remover

Sekadar cadangan....jer.