Pages

Tuesday, May 29, 2012

Jom Melawat Istana Negara (16 April-15 Jun 2012)

Sekarang ni ada pameran kat Istana Negara. Ianya dibuka untuk orang awam. So jangan lepaskan peluang terutamanya masa cuti sekolah ni.
 
Ianya telah dibuka from 16 April 2012 to 15 Jun 2012. So kalau nak melawat boleh datang kul 9.00 pagi dan ianya ditutup kul 5.00 petang.

Jangan lupa "like" facebook Istana Negara ya. Kat situ ada kaunter sebelum masuk kat pameran tu. Tapi yang peliknya kalau tak silap masa tu "liked" Muzium Negara.

Kalau nasib baik dapatlah cabutan bertuah. Sebagai contoh dapat tabung.
 
Kalau tak dapat cabutan bertuah, buku mengenai Yang di-Pertuan Agong diberi kepada semua.
 
Anyway masuk ke pameran ni percuma aja tapi kalau nak bawa masuk kamera kenalah bayar RM3.00 dan untuk video kamera adalah RM5 or RM10.
 
Tak sangka dapat resit bayaran 7777.

Ini adalah antara hadiah untuk lucky draw selain daripada tabung.

Ini adalah cop mohor. Besar juga.

Afiqah dan Danish sempat bergambar di hadapan singgahsana ni.

Tak sure untuk apa keris ni digunakan.

Ni le pakaian tentera Agong.

Sambil-sambil melihat pameran, bolehlah juga dengar penerangan mengenai barang yang dipamerkan.

7 comments:

Cik Sara said...

Owh, bawa kamera pun kena bayar?
Saya dah pergi awal-awal dulu..
Everything is free.. Tapi, tak adalah pula cabutan bertuah segala bagai tu..=D

Ini kisah saya!..=D

http://cintakuntumansyurga.blogspot.com/2012/04/yeay-masuk-istana-u-olls.html

hazman aka species1980 said...

rasanya suatu idea yang bagus gak kenakan charge ikut gadget nie

rasp said...

uish ada cabutan bertuah tu...

vidalsisah said...

Cuti skolah ni mesti ramai yg pergi kan. Sayangnye akak br tau, dah plan nak gi tempat lain... huhuhu.

Mak Lagenda said...

tempat yg menarik dan baik utk tmbh pengetahuan anak2 dan mak pak..idak la asyik ukur bangunan shoping kompleks je..

Myvitrd said...

wah bagus ni.. boleh tambah ilmu kalau datang sini..

Nurul Akmal said...

Wah.. nak kena pergi ni...x nak lepaskan peluang.. ;)