Pages

Thursday, May 17, 2012

Dah Dapat Polisi Takaful Kereta

Baru-baru ini dah renew takaful kereta dengan Takaful Malaysia. Sebelum ini ambil takaful from syarikat lain memandangkan ada sedikit masalah last year.
 
Inilah polisi baru, since ada dapat diskaun (NCD) 55%, jumlah premium kuranglah kan. Kalau tak hampir RM1,000, so hanya bayar kurang RM500 bagi jumlah perlindungan RM29,000. Yang seronok dengan Takaful Malaysia ni ialah dapat pembahagian keuntungan mudharabah.

6 comments:

MrJocko said...

aku pun baru renew, seminggu lagi dapat la kot

nurfauzi said...

setakat ni mudharabah dari takaful malaysia paling tinggi kalau banding dengan takaful yang lain.
jadi bila 'renew' tahun akan datang, memang akan dapat murah lagi

Myvitrd said...

aku guna Takaful Maybank bro.. polisi tak terima lagi dah sebulan aku renew

Mak Lagenda said...

Mak pun baruuuu je renew insuran dan roadtax.

Eliss Mie said...

selalu buat dengan takaful ikhlas ajer sebab mantan boz bagi diskaun 5% seumur hidup :p hehehe

Noniey said...

saya pun guna takaful..saya tensi je guna agent ni....kete septtnya cover 25k ditukar ke cover 24k..padahal kasi quotationya dia..xckp lbh kurang RM10..atleast bgtau la saya ble tambah duit lagi...kita nak tolong sebangsa tapi camtulah hasil kejenyer..staff buat silap katanya..dengan nama tambahan pemandu tak di masukkan..lepas call ritu katanya nak betulkan..ntah ler..next cr lain