Pages

Monday, September 12, 2011

Tahun Lepas dah Dapat, Tahun ni Dapat Lagi: Cek Takaful

Tahun lepas dapat cek @RM110.44 from Takaful Malaysia untuk kereta. Since tahun ini tak claim takaful kenderaan so dapatlah lagi tapi of course jumlahnya berkurangan memandangkan jumlah coverage kenderaan dah kurang dah juga "sumbangan" or premium adalah kurang. So at least lebih RM50 @RM76.15.

Perkiraan ini adalah berdasarkan perkongsian keuntungan @mudharabah pada kadar 15%. Tapi rasanya tahun depan tak dapat le sebab tak ambil ngan Takaful Malaysia sebab kena buat kat HQ then kat cawangan Bank Islam officer yang incharge tak ada.

Tak apa, lain kali kena ambil takaful kenderaan @Takaful Malaysia. Memang menguntungkan dan yang penting ianya berlandaskan Shariah.

8 comments:

Awan Fantasia said...

waaaa..mcm best je dgr..kadang2 kita tak sedar banyak cara kita boleh buat kalau nak dapat duit..

Entri Terhangat!! :
HOT!! - Rakan Ajak Onani?
HOT!!Apa Kata Artis Kita Tentang Aurat!!

Faisya said...

x sbr nk dapat jgk. hehehhe..

Lin Azlina said...

saya pun dapat dah tahun ni..okeyla kan..takaful malaysia mmg best

relevan said...

Wow !

d[-_-]b™ WieRa said...

minta info berkenaan refinance kereta

sahromnasrudin said...

ikut syariah tue yg penting kan

aslam said...

saya pun pernah dapat since guna takaful malaysia. tapi bila nk renew,agent lama dah tak ada. so tukar jela.. nk kena pergi HQ jauh.

danish said...

Berlandaskan syariah tu yang best tu. Ada perkongsian keuntungan