Pages

Wednesday, September 7, 2011

Dapat Duit Raya Simpan Ya

Banyak ke anak-anak dapat duit raya tahun ini? Danish dan Afiqah dapat RM300++ seorang so bagi mengelakkan diaorang membazir beli benda entah apa-apa so kitaorang pun simpan le dalam Tabung Haji. Since dah link dengan Bank Islam so senanglah nak masukkan melalui Cash Deposit Machine.

So setiap orang masuklah RM250 dan selebihnya bagi mereka simpan sendiri. Yang RM50 dan RM10 simpan dalam Tabung Haji dan yang RM1 dan RM5 bagi kat Danish dan Afiqah. Seronok juga tengok budak-budak mengira duit.

11 comments:

faiz said...

kalo dari kecik simpan duit mesti duit saya dah byk...

hazman aka species1980 said...

Sure dah banyak duit simpanan anak2x bro kan...

velasrizal said...

kaya bdk2 ni raya ni

Myvitrd said...

wah kalau ada anak memang seronok sebab anak dapat duit raya.. insyaallah next raya..hehehe

lagenda said...

yup..anak2 mak pun tak de menggedik nak belanjakan duit raya dema. Yg derang tau, dpt duit raya, mesti kena simpan! Hehehehe...

nuyin2u said...

ingat nak buka AS Didik

mamaNoriz said...

bagus tabung haji kan...

tak masuk sket kat sspn atau asd ke?

eelobor said...

banyaknya duit raya dia....

KiD said...

sikit sikit lama-lama jadi banyak.. untuk anak2 kan..? :)

anisalya said...

tak boleh belanja ke?
hehehe...

Sollehudin Sapari said...

ada ayah yang kurang prihatin..bila anak dapat duit raya diambilnya duit itu dan dibelanjakannya..kesian anak tak merasa duit raya..