Pages

Thursday, September 29, 2011

Barang Apa Paling Penting Dalam Hidup Anda?

Dalam kehidupan sekarang ini, boleh dikatakan banyak benda-benda baru yang sebelum ini tidak pernah kita tengok. So agak-agak, benda apa yang kita tidak boleh berpisah walaupun untuk sehari?
Just imagine, kalau sehari orang ambil your handphone. Bolehkah, anda hidup tanpanya? Yalah telefon ni sangat penting sekarang ini, ianya bukan barang mewah dan keperluan kepada kebanyakan orang or semua orang.

Tak kira apa jenis telefon, yang simple-simple or smartphone. Nak buat dan terima panggilan, sms ataupun access internet.

Maybe computer or laptop, terutamanya kepada blogger. Wait a minute, kalau dah ada smartphone, tak perlu le benda alah ini.

Or maybe television, apa kata kalau dalam sehari anda dok dalam hutan dan tak boleh tengok rancangan kegemaran anda, tak kira movies, berita, sukan or apa-apa. Pening juga hidup tanpa benda-benda kat atas tu.

So jom share, agak-agak benda apa yang penting dalam hidup anda @tanpanya hidup rasa macam tak lengkap aja. Entah apa-apa kan tapi itulah hakikat hidup sekarang.

9 comments:

wallpaper2free said...

zaman dah berubah
dunia dh maju.....

kadang2 kemudahan ini boleh mengganggu kita melakukan sesuatu kerja dgn baik.....

Wan85 said...

http://wanwidget.com
phone dan laptop tu perlu

Myvitrd said...

paling penting yg mesti ada dalam hidup aku setiap hari adalah..mywife.. barang2 lain no.2.. hehehe

anisalya said...

telefon and purse. dua benda yg wajib ada dan perlu di bawa ke mana2. laptop kalau kat rumah ok la. nak beli smartphone jgk la. mana tau tgh2 berjalan ada cerita menarik blh post trs ke blog kan?

sahromnasrudin said...

memang ya...henpon nie klu terlupe parah la jawabnya huhuhhh

velasrizal said...

laptop penting dlm hidup ini. klo xde boring la

hazman aka species1980 said...

mostly phone ngan purse la kot.... tapi pada saya di samping tu adalah penting kalau bro update live update game yang team kelantan main... rindu post live telecast bro tue...

lagenda said...

Rsanya bnyk benda yg penting kehidupan mak..my hp, my lappy n my money kot!

Ahahahahaha..

mamaNoriz said...

free wifi!

hahaha...

sbb ada hp klu takde line pun tak best, yg free lagi best sbb tak yah kena caj bulanan...
hp leh je share dgn husbne atau adik beradik..
hahaha...