Pages

Sunday, September 4, 2011

Jom Basuh Kereta di Sianghin @Taman Melawati

Bila melalui perjalanan yang jauh sudah tentu kereta kotor aja. So sampailah masanya untuk kita "mandikan" agar kelihatan bersih dan segar.

Destinasi yang dituju adalah tempat basuh kereta @Pusat Servis Proton Sianghin di Taman Melawati. Masa pi tu tak banyak sangat kereta tetapi 10 minit selepas tu penuh dengan kereta. Maybe disebabkan perkhidmatan yang baik. By the way, kalau tak silap ianya dibuka seawal pukul 7.30 pagi or 8.00 pagi.

Ni le senarai harga untuk bersih kereta dan juga vakum. Untuk semua jenis kereta adalah RM10 termasuk vakum tapi kalau nak cuci kat luar aja, RM7. Bagi Kelisa or Kancil ianya pada kadar RM8 manakala pacuan 4 roda @RM15 tapi yang bawa teksi hanya RM6. By the way, saya pi cuci kereta semalam, Sabtu.

7 comments:

Lin Azlina said...

saya pun nk cuci kereta arini..dah kotor giler tu beraya jauh

relevan said...

Ingt petang ini baru nak basuh kereta..

Myvitrd said...

basuh sendiri je hari tu bro

hazman aka species1980 said...

memang lebih senang basuh kereta kat car wash....

KiD said...

aku nak basuh kete esok.. dua kete nih.. huhuhu

anisalya said...

dulu2 basuh kereta kat area2 section 7 shah alam. kadang2 pergi dekat dengan McD sect 3 tp mahal sikit la. lepas tu tak rajin nak basuh kereta. suami yang uruskan smeua. hehehe...

Anonymous said...

ade satu kedai baru dekat area wangsa melawati..wasch das auto..sama harga, layanan pun baik! amat berpuas hati!