Pages

Friday, September 23, 2011

Pengalaman Berurusan Dengan Cash Converters @Ampang Point

Hari tu pi kat Cash Converters yang berada di belakang Ampang Point. Kat sana nak beli dan jual barang-barag terpakai boleh le. By the way, alamatnya adalah 96 & 97, Lorong Mamanda 2, Ampang Point, 68000 Ampang, Selangor or boleh call 03-4252 5025 or enquiry_my@cashconverters-asia.com.

So nak berurusan kenalah ambil nombor. Memang unik nombor tu ditulis atas CD.

Memang ramai juga orang-orang yang nak lupuskan barangan yang tidak lagi diperlukan. Masing-masing tawar-menawar harga yang mereka ingin jualkan. Ada juga yang berlalu dengan begitu sahaja maybe sebab harga yang Cash Converters tawarkan tidak sama dengan apa yang mereka expect.


Hari tu masa mengemas bilik anak-anak, ada le toys yang lama-lama entah berapa tahun disimpan dan memang tak digunakan. Memang banyak gak.

So diaorang cakap nak ambil benda alah ni RM10, so saya cakap RM15 boleh tak? Diaorang check dengan orang kat dalam tu then akhirnya RM13. Tak kisahlah lagipun barangan tu nak dibuang.

So kepada yang nak lupuskan barang, jangan expect harga yang tinggi. Memang susahlah lagipun mereka akan jual barangan kepada customer lain. So entahlah dengan harag RM13 berapa diaorang akan jual, maybe RM50 maybe RM20 entahlah. Apa-apa pun, senang hati dah tak pening kepala memikirkan benda alah ni dan jimat space.

27 comments:

Nazz@Purple said...

sebelum ni pernah dgr iklan radio..ooo yg ni la..bgus2..

hazman aka species1980 said...

okey la kan... dari buang kosong cenggitu jee dapat gak cash money kan...

makdara TERdiva said...

pernah jugak temankan seorang kawan berurusan di sini tp di cawangan kelana jaya,
dia jual kpd CC tu, 2 ketul fullface helmet dengan harga 100++ jer..kalau ikut harga sebenar lagi mahal, tp nak wat camne, member nak guna duit, terpaksa jugaklah..

tp bg saya, kalau nak cari brg terpakai yg ada kualiti, CC adalah salah satu tempatnya..

Razis said...

sy selalu gak pegi cash converter nie. usha2 barang 2nd hand utk dibeli..

eelobor said...

dan satu lagi tempat yang boleh converter barang nie seperti JKM ker. Tapi bukan convert ngan duit, cuma niat sedekah untuk kegunaan mereka2 yang bekeperluan seperti kain baju lama2 yang dah tak mahu pakai tapi masih elok. Mesti banyak kat rumah masing2 kan?

velasrizal said...

xtau lak ada kdai cmni

amirah said...

takpe, asalkan tkdela buang gitu je

JMR said...

wah..cam kedai used shop kt japan eh..bgus la mesia dh ada kedai gini. nak kena gi gak, tolak mana2 yg xpakai lg kt sini..

Si budak Aboi said...

brg buang mcm tu lah harge yg sesuai!

siti murni said...

Bestnya....boleh dispose off barang-barang yang tak berguna kan. kat sini tak ada lah kedai ni....:(

mamaNoriz said...

eh, tak penah lak jumpa cam ni...

bagus gak kan..

KiD said...

jadi laaa.. tapi diorang mest lagi untung kan?

LiFe KaMi said...

oh baru kami tau ada kedai converters..ketinggalan sungguh..huhu
banyak juga mainan anak2 bro..
nanti anak kami pun kumpul jadi byk tu kot..

Fikri Rais said...

kena rajin pegi, baru bleh dapat barang best2 :)

~aSHa~ said...

bagus la kedai mcm ni..takde la kita buang gitu je barang yg tak digunakan dah..

anisalya said...

bagus jugak pusat mcm ni. blh lupuskan brg yg kita tak nak tu. at least ada org lain blh guna.

FaRaLySsA said...

salam..sis...
skrg ni ade lagi ke cash converter tuu??...ingt nk pegi laa...kul bape buka n tutup ek?

Aziz Al Saggaf said...

Alhamdulillah.. jumpa juga kedai ni.. sbb ada lama web page ni.. syukran katsir.. (^_^)

MOHD AKRAM said...

kedai ni ok, penah beli mesin urut dan guitar pickup, harga mmg murah berbanding harga barang 2nd hand lain kat luar, and the quality pon mmg ok ;)

MOHD AKRAM said...

:)

~ataicha~ said...

Yupp.. Cash Converter ni tempat untuk jual dan beli.. Seperti yang Sharinginfoz cakap.. kita takleh la nak expect dia ambik mahal.. sebab dia pun akan jual balik.. kebiasaan dia akan ambik 30%-40% dari harga dia akan jual... kalau dia ambik mahal berapa la dia nak dapat untung kan..

Trick nak beli plak.. kalau biasa ke situ.. barang yang baru appears memang susah la kalau nak bincang harga.. kalau dah lebih 2 minggu.. try tanya ada kurang tak.. kalau barang tu not Hot Products.. korang akan dapat diskaun sket..

Nak barang-barang best kena slalu la singgah.. tapi kalau boleh korang dah survey la kat luar harga barang tue dulu... :p

Anyway ada gak barang baru kat situ.. maybe yang jual tu tutup kedai ke..

Dahlia Mohlisi said...

saya x jual toys anak... sedekah kt rumah anak yatim

Cupa said...

Baguslah. Nmpak cahaya keamanan terserlah

era said...

sy nk jual camera nikon d90 .siap beg caj .buku dia sekali .snng ckp 1set .harga rm1100 .bleh kurang kalau btol2 nk .sy btol2 prlu kn duit .jika berminat coll sy 0123408894 era .tq

Kamal Effendi said...

salam, utk puan pemilik blog n sahabat2 puan n all followers... kalau ada lagi brg2 mainan yg nak di'clearkan' di rumah, harp dpt hubungi saya di kamaleffendi75@gmail.com
terima kasih

Richard Rick said...

klu brang astro recorder blh jual tak sama tm unifi set complete???

Unknown said...

Nk jual set golf lefhand beserta beg , bola n spike.boleh ke