Pages

Monday, September 26, 2011

Bagus Juga Beg Recycle IKEA

Sekarang ini boleh dikatakan kebanyakan pusat membeli-belah mengenakan caj 20 sen bagi setiap plastik pada hari minggu. So dah menjadi trend sekarang ini ramai yang bawa beg plastik sendiri.

Saya memang tertarik dengan beg plastik yang dijual di IKEA. Memang harga berpatutan, tahan lama dan juga pelbagai saiz. Kalau datang sini, memang tak rugi beli beg ni. Boleh kita gunakan untuk tujuan lain di masa akan datang.

So sama-samalah kita menjaga alam sekitar dengan menggunakan beg recycle untuk mengurangkan penggunaan beg plastik.

6 comments:

hazman aka species1980 said...

sekarang nie dah semakin banyak company yang jual bag nie...

Ieda Al-Habsyi said...

beg ikea memang tahan lasak, sampai saya beli untuk letak kain basah sebelum dijemur, ekekeek :) byk kegunaan kan! :)

amirah said...

bagus ada jual beg camni merata2 dah kan bro nik..takdela orang susah nak carik shopping beg lagi

ishiko said...

nak kena beli ni.. sblm ni tgk haje..

Ardini Humaira said...

dni duk guna yang dapat free from avon hehe

anisalya said...

bila kena bayar baru nak beringat kan kena bawak beg. tapi itu hujung minggu je. patutnya buat hari2. baru betul. kat sini tak ada ikea. sedih kan?!