Pages

Tuesday, August 23, 2011

Melabur Dalam Emas: 9 Bulan Untung 25% @KFH

Ingat lagi tak entry saya lebih kurang 9 bulan yang lepas mengenai "Melabur dalam akaun emas KFH"? Masa saya beli tu, harganya RM139.27 per gram then kalau ikutkan harga Jumaat lepas, sekarang dah RM173.95 so kenaikan adalah sebanyak RM34.68 per gram or 24.9%. Kalau kita tahunkan (ada ke perkataan ini, hentam aja le), ianya adalah bersamaan 33.2%.

Memandangkan, saya ada buat tambahan selepas itu, so kos saya adalah lebih tinggi daripada RM139.27, tak kisahlah lagipun ianya untuk jangkamasa yang panjang. Tapi kalau yang baru nak melabur @menyimpan dalam emas ini, perlu tahu mengenai risiko pelabuaran, ada naik dan turun. Kalau nak tahu mengenai harga harian boleh, jom tengok harga emas KFH.

By the way, harga emas sudah cecah harga tertinggi lagi dalam sejarah @USD1,852.20 per ounce.

9 comments:

anisalya said...

memang untung kalau beli emas...
tambahan pulak emas mahal. naik je setiap tahun.

eelobor said...

perghhh.....cepat betul harga emas di pasaran meningkat eh?

KiD said...

wow!! tokey emas kaya nih...

faiz said...

bagi tadi tgk dah lebih 1900 usd per ounce..

*∽ IZAN ∽* said...

owhh.. untung sapa invest emas ni..
kalau emas perhiasan.. kat kedai rate dah RM200/gram..! nangess...!!!!

mamaNoriz said...

kayolah pokcik Nik ni...hehehe

masyuk ek!

Awan Fantasia said...

aku rasa blogger-blogger famaous boleh kaya semakin kaya kalau beli emas.. ^_^

Entri Terhangat!! :
Justin bieber Break ??
Justin Bieber Disemadikan.....!!

juanita said...

hohoho......banyakkknyerrrrrrrr...25%

lagenda said...

alhamdulillah..rejeki kan!