Pages

Sunday, August 14, 2011

Kurma Upin & Ipin

Dah hampir 15 hari kita berpuasa, bekalan kurma dah nak habis. Lagipun sebelum ini beli yang bekas kecil aja sebab kat rumah tak makan kecuali saya aja. By the way, tadi pi Carrefour so cari le yang pack kecil.

So jumpa lah kurma Upin & Ipin. Harganya RM3.99 untuk 200 gram. Kalau ikutkan memang agak mahal sebab kalau harga ini boleh dapat 1 kilo. Tapi buat apa beli banyak-banyak kan membazir le pula.

Yang uniknya kurma ini, selain ada gambar Upin & Ipin, kat belakang pack tu ada doa berbuka puasa.

Inilah kandungan kurma yang diletakkan dalam plastik.

Penuhlah satu bekas kecil. So memang bagus makan kurma ini untuk berbuka. Kalau tak ada kurma mulakan berbuka dengan air. Anyway selamat berbuka, opppssss ada 7 jam lagi.

10 comments:

Aida Azryn said...

huhu. tunjuk kurma plak... >.<

icee-yah said...

icee pun ada jumpe jugak.tapi color biru.rm 3.50.memang comel kan:)

zati embong said...

jat pnya kurma x abes2 pun lg.hihi.kurma kontraktor bg time meeting.

amry said...

kat penang banyak kurma ni..senang sangat nak jumpa tapi tak pernah beli la.hehe..kalau beli untuk adik atau anak ok ler....huhu

KiD said...

betul betul betul.... :)
nampak kurma ni sebelum puasa lagi...

hazman aka species1980 said...

skang nie dah banyak produk yang guna brand upin ipin yea...

mamaNoriz said...

kat tesco dpt 3.50 je, murah sket...

amirah said...

comel jek..

bianglala79 said...

wah.. kurma ipin&upin??kirain ayam goreng Ipin&upin...hehehe

Zura said...

kureng sikitlah ngan kurma nie tp bila dh masuk mulut susah plak nk berenti.. hehe...