Pages

Saturday, August 6, 2011

Apa Anda Buat Dalam LRT???

Pada bulan Ramadhan, rasanya ramai yang menggunakan pengangkutan awam terutamanya keretapi sama ada LRT, STAR ataupun komuter. Dalam for example LRT memang ramai tak kira waktu pagi ataupun semasa pulang dari tempat kerja.

Actually apa yang anda buat semasa dalam LRT. Rasanya kalau pagi-pagi:
  • Ada yang mengambil kesempatan untuk tidur, maklumlah bangun pagi mengantuk then bila sampai ke tempat kerja bolehlah bekerja dengan sepenuh tenaga

  • Maybe ada yang berdiri atau duduk tanpa berbuat apa-apa, takkan nak makan kot di bulan puasa

  • Yang tak ramai mengambil kesempatan membaca buku, suratkhabar, majalah atau apa-apa pun
Apa kata lain kali bila kita guna pengangkutan awam, isikan dengan membaca. Ianya boleh menambah ilmu pengetahuan.

13 comments:

faiz said...

problem xbley membaca dlm kenderaan..kalo baca pening kepala..

Kak Aya said...

kak aya cepat nak muntah kalau membaca dlm kenderaan...

Muaz Faris said...

saya cadangkan mudah je, baca la quran..dalam bulan ramadhan ni, elok kita habiskan quran tu 2 3 kali..

-www.muazfaris.com

Bo the Nerd said...

Bo tak sempat buat apa2 sebab sekejap aje dah sampai dari Kerinci ke Jln Sultan Ismail..hehe..control jgn tergolek je kot..kekeke..

http://boisanerd.blogspot.com

hazman aka species1980 said...

kes saya cam saya gak....cepat pening kepala kalau baca dalam tren...

abang ensem said...

Update blog la bro, apalagi yang aku boleh buat.. hehe.

afiqazizan said...

penah cuba membaca dalam tren..tapi sama jugak..nanti cepat pening kepala.

cikguden said...

pening bila membaca dalam bas

eelobor said...

yang penting kena jaga pandangan mata... huhuhuhu

velasrizal said...

ada org cari jodoh dlm lrt

Ayie said...

ada jugak yang mengambil kesempatan membuat onar.. Nasib baik sekarang dah ada koc wanita..

M@M@ SH@RIDZ said...

MS suka baca paper or novel. Dulu masa kat KL susah jugak nak baca paper ni sebab besar, so, lebih selesa baca novel.

KiD said...

baca paper.. atau tgk hp