Pages

Monday, August 22, 2011

Jom Berbuka di Chicken Rice Shop @Jusco Wangsa Maju Pula

Afiqah suka sangat makan kat Chicken Rice Shop (CRS), so hari minggu lepas pi le kat Jusco Wangsa Maju. By the way, sempena Ramadhan ni ada menu istimewa, rendang ayam. Not bad juga. Untuk set dua orang ianya RM36.90. Jom kita tengok selain daripada rendang, benda apa lagi.

Selain rendang 2 ketul dapat satu single chicken, mula-mula minta honey BBQ tapi diaorang cakap tak boleh sebab set ni bersama dengan steamed / roast / soy sauce so kitaorang ambil le roast. Biasanya kalau datang kat CRS selalu ambil BBQ aja.

Yang ni air kurma, boleh tahan juga.

So tambah dua gelas air strawberry. Memang menghilangkan dahaga.

Pai Tee not bad.

Kalau biasa kat CRS, makan bean sprout, kali ini set ini ada kerabu mangga, rak masam sangat, itu yang lebih baik.

Pak Choy oyster memang sedap. Sayurnya tak begitu layu dek dimasak. Kiranya sedang-sedang aja.

Nasi CRS memang sedap.

Ni masa menunggu untuk berbuka. Malu pula nak ambil gambar Afiqah ni.

Danish sampai berbaring di atas kerusi.

Danish makan hotdog aja, memang tak suka makan nasi. Kalau tak kena le beli MCD tapi selalu sangat.

Nak tahu sedap ke tak sedap CRS, ni nak tunjuk pinggan Afiqah. Yang mak dan bapa tak perlu le tunjuk kan terkejut pula, takut ngan sudu dan garfu habis dimakan.

Semua sekali lebih kurang RM50, set rendang campur dengan air dan nasi. Entahlah masa order terlupa pula diaorang nak masukkan, sebab tu sampai dua resit le pula.

16 comments:

KiD said...

kerabu mangga dia mmg sedap!

hazman aka species1980 said...

pie tee tue memang best la bagi aku....sedap untuk dimakan begitu saje

eelobor said...

itu ari kawan kesana jam 5.30pm, full house. terpaksa makan di teppayanki jer....

Anne said...

Rendang ayam tu nampak sedap. Harus try ni :)

alimaz kembara terasing said...

uihh sedap gilew...

sahromnasrudin said...

lama tak makan CRS nie..dah lupe cemana rasanya hehehee

mamaNoriz said...

sya suke CRS ni, rasa dia sedang2 sdap kan...

cian nye budak berdua tu penat posa ek...

icee-yah said...

waa..hrini tak sempat sahur..telan air liur

eiela said...

CRC memang best. saya suka kuah dia, sedap.

lagenda said...

hahaha..mak pun suka mkn kerabu mangga n taugeh tu hah.

P/s: Tak sangka plak nik ni pun pandai bergurau di 2nd last perenggan tu. Hihihi..

amirah said...

eeee...yg ni pun teringin jugak..!!

Zura said...

penah makan 2 kali je itu pun nasi ayam...nasi ayam dia memang sedap...

JMR said...

wah licin afiqah makan..

air kurma tu cam menarik gak..:-)

anisalya said...

dah lama tak makan kat Chicken Rice Shop. Pai Tee dia sedap...

intan.maisarah said...

dalam banyak banyak tu
air dia paling sedap

miss nina said...

macam tu, nak cuba CRS la.
lagipun, kawan ada bagi kupon ..