Pages

Thursday, August 25, 2011

Dah Tukar Ke Duit Raya?

Dalam beberapa hari lagi, umat Islam seluruh dunia akan menyambut Hari Raya Aidilfitri. Bagi masyarakat kat Malaysia, bila aja hari raya salah satu daripadanya mesti kita teringatkan akan duit raya. Kanak-kanak le yang paling suka. Masih ingat lagi masa zaman kanak-kanak, pernah dapat duit sebanyak 20 sen, maybe 10 sen pun ada.

Bagi kawan-kawan semua, biasanya berapa dapat kumpul? Anyway kalau zaman sekarang, paling sikit maybe RM1 tetapi kita raya pun kerana duit kan? So semalam pi tukar duit, saja tukar lebih sikit especially yang RM1, boleh bagi kat anak-anak untuk duit sekolah. Betul ke duit baru berbau wangi?

13 comments:

rasp said...

me dah tukar....
tapi duit RM5 yg tukar tu duit lama...
tak kisah sbb lama or baru tetap ada nilai kan....

KiD said...

aku tak tukar.. bini dah tukarkan.. hehehe

far_east said...

dah tukar awal2...takut nanti duit abis...budak2 la nie mai umah mesty ckp awal2 dah --> kami tak nak makan, nak duit raya jerr... ;)

Myvitrd said...

kalau tahun ni ko bagi aku duit raya .. memang duit tu wangi bro.. hehehe

Suliana said...

settle sudah :-)

Eliza said...

Salam Aidilfitri to you, Nik and family...

amirah said...

dah tukar dah..tp duit RM5 tak dpt yg baru pun..ermm...memang pun..wangiii je baunya

hazman aka species1980 said...

hurmmm....tak sempat tukar ...just tunggu DUIT RAYA dari tuan punya blog nie....hehehehe

Ardini Humaira said...

hehe dni lom keje lagi. nak wit raye :D

eelobor said...

seminggu lebih dah masukkan dalam sampul

icee-yah said...

em..tgok semua org dah tukar duit raye..seronok-seronok:)

Wan85 said...

http://wanwidget.com/
aku belum tukar duit lagi nih

anisalya said...

memang duit raya bau wangi. sbb duit br. dah ada ank ni, tukang kumpul utk ank2 je...