Pages

Thursday, February 14, 2013

Akok Warisan Kelantan di Pasar Malam @Taman Melawati

Hari Selasa yang lepas kami pi Pasar Malam di Taman Melawati so jumpalah gerai yang jual akok, kuih warisan Kelantan. So semasa wife beli akok, saya apa lagi ambil le gambar sekeping pas tu brother yang jual akok tu cakap takkan sekeping aja. Mula-mula tak berapa faham, aik takkan wife beli sekeping akok aja tapi rupa-rupanya dia suruh ambil gambar lebih sikit.
So saya ambil le lagi gambar, beginilah lebih kurang akok yang masih panas dalam tempat pembakaran ni. Memang akok, makan panas-panas memang sedap, lebih-lebih lagi yang lemak dan tak berapa manis sangat. Memang perfect.
Anyway akok  kat Pasar Malam Taman Melawati ni dijual 50 sen untuk sebiji. Kalau yang tinggal kat area Taman Melawati ni bolehlah tempah kalau nak buat apa-apa function. Call aja 012-3964734.
Ni le brother yang jual akok di pasar malam ni.Pasar malam Taman Melawati ni adalah hari Sabtu, Selasa dan Khamis.
Apa kena mengena akok ngan si kumbang ni? Ingat ya kumbang bukan seekor, bunga bukannya sekuntum. Memang ke situ pulak perginya. Actually kumbang ni Danish yang suruh ambil sebab dia cakap tak pernah tengok kumbang sebesar ni secara live. Kami jumpa kumbang ni semasa nak balik. Entah apa-apa le.

Anyway berbalik pada akok, teringat masa beli kat Gua Musang.

8 comments:

Yasmin Aris said...

belanje! :P

Qashmere said...

kueh akok terbaik saya pernah makan. Di tepi pantai penyabong...di masak dengan sabut kelapa. Situ perkampungan orang gannu. Memang sedapppppppp addictiveeeeeeeeeeee

Myvitrd said...

aku suka kuih ni bro.. selalu jumpa time bazar ramadhan je.. boleh terjah pasar malam dekat situ.. :-)

hazman aka species1980 said...

whoaaa....best la brother tu dapat masuk blog nie...hehehehe

SURIA AMANDA said...

x berapa suka kuih akok ni...sebab dia manis sgt la..

✿A I N A A✿ said...

selalu juga nampak akok ni kt psr mlm, tapi tak pernah makan... bila tngok yg ni, teringin nak rasa....huaaaaaaaaa

vidalsisah said...

Lamanya xmkn akok kedut...lazat nyew!

Izzat Eshak said...

Best jugak belasah akok ni.
Tambah2 lagi yang pandai buat