Yang mahalnya adalah benda alah lobster yang mana harganya adalah RM200 sekilo. Besar ni adalah sekilo. Ni le first time tengok lobster hidup-hidup. Memang besar gak.
Lepas "ditangkap" dalam tangki besar, pas tu ditimbang dan "disembelih" terus then diaorang masak.
Kepah ni dimasak entah apa le tapi boleh tahan juga rasanya.
Ketam sudah semestinya. Masak merah tak berapa pedas memang sedap dengan isinya yang segar.
Ini ikan kerapu, beratnya adalah 2 kilo. Harga 1 kilo adalah RM55, so just above RM100.
Bila dimasak inilah rupanya. Masak stim.
Then ada juga udang. Sekali sekala makan benda alah ni OK juga.
4 comments:
wahh tempting!!! eh kira okay la tu 200 tau.. ena dlu makan kat kedah, 500 kot... huuuu ya Allah, lama dah tak makan mewah2 macm ni
harga tu lebih kepada dengan kesegaran dan saiz ketam tu sendiri....rezeki bro la dapat merasa kan
rejeki kan....alhamdulillah murah rejeki ipar tu..
alhamdulillah org belanja...bestnyaaaa...tp kat sana seafood mahal skit...
Post a Comment