Siapa suka makan akok, sila angkat tangan, memang sedap kuih ni, lemak, manis dan sekali makan nak lagi.
Bahulu pun sedap especially kalau makan panas-panas kan?
Inilah rupanya acuan @bekas yang digunakan untuk memasak bahulu mahupun akok. Kalau tak silap bahan-bahan yang digunakan adalah tepung gandum, air, telur, gula dan entah apa lagi.
Hari tu masa balik Kelantan singgah kat kedai Pengusaha Akak dan Bahulu di Gua Musang. Memang panas-panas lagi.
Kalau balik Kelantan melalui jalan Gua Musang, mesti perasan dengan kedai ni. So lain kali kalau lalu ikut jalan ni, beli jangan tak beli. Harga akok adalah 3 untuk RM1 manakala bahulu pula 4 untuk RM1. Selamat mencuba.
2 comments:
Saya ni bukan penggemar akak.. Mungkin banyak sangat telur yang digunakan.. Hehe
kalu balik kelantan/terengganu, pasti merata2 nampak gerai jual akok. tapi sya jarang beli sbb manis. kalu org lain beli, kami jamah juga..heh
Post a Comment