Pages

Wednesday, November 21, 2012

Berapa Kos Belajar Berenang

Saja nak tayang gambar sendiri yang diambil semasa bercuti kat Port Dickson beberapa tahun yang lepas. Anyway ada tak sesiapa yang kat sini pernah belajar berenang. Saya bercadang nak hantar Danish dan Afiqah belajar berenang.

Ada gak contact kawan kat tempat kami tinggal, dia dah check ngan seorang instructor ni, kiranya buat private lesson kat tempat kami tinggal untuk 4 orang kanak-kanak. Kosnya adalah RM150 untuk satu jam so kos seorang adalah RM37.50. Lesson tersebut adalah selama 12 kali iaitu 12 jam, dijangka satu sesi untuk satu minggu.

So dalam masa 3 bulan, pandai le kot, budak-budak untuk berenang. So maknanya untuk seorang adalah RM450 dan dua orang anak so RM900. Apa pandangan semua mengenai kos ni, mahal ke, murah ke or berpatutan. Hmmmm, nak ajar anak sendiri tak reti le pula walaupun saya bolehlah berenang. Ada juga tengok orang jual ebook mengenai berenang.

Ada juga kelas belajar berenang tapi kat Putrajaya, jauh le pula. Kat Ulu Kelang pun ada.


10 comments:

Nurul Ain said...

erk..kalo dwsa agak2 berape..sya tak reti berenang..hahah
http://nurulnamasaya.blogspot.com/

✿A I N A A✿ said...

okay juga harga dia.. boleh la ena promote2 kan abg ngn kakak ena... hehehe

Rabia Sensei said...

Saya rasa harganya sangat okay. Baguslah, sekurang2nya ada skill tambahan untuk anak2

maszmadi said...

erm, x pernah lak survey kos untuk kelas berenang nieh, tapi ada jugak berangan nak hantar anak belajar berenang walau diri sendiri x pandai... haha

Rasp said...

rasanya ok kot....
kalo tak silap i kan...
ada my fren kat PJ hantar anaknya swimming class ...
sebulan RM120, kelas 4 jam sebulan...
for brapa lama tak tanya lak...

Insan Biasa said...

rasulullah pndai berenang! pndai berenang ni ikut sunnah, kne gaya boleh pahala kalu didik anak2 utk ikut sunnah yg sihat ni...

vidalsisah said...

Berbaloi la ngan skill yg anak2 akan dpt nanti

Smiley said...

sy tak penah survey lg kos nya..
tp mmg dah lama plan nak hantar anak gi swimming class..bertangguh je ishh

Hani Syahani said...

Ok kot,sbb instructor tu pn bkan calang2 nk ajo,dorg pn belajo jgk dlu,sampai boleh tahap mengajo org,hehe.
Sy xada pgalaman belajo berenang,tp pgalaman berenang kat parit time kcik2 memang champion! Siap crik udg lg! Haha

~kokocincau~ said...

rm250-rm300 untuk 16 jam kelas (10 jam dengan instructor, 6 jam sendiri) adalah harga yang biasa ditawarkan di jb.. rasanya kalau di putrajaya pun harga sepatutnya dalam range tu juga