Pages

Sunday, November 25, 2012

Jom River Cruise di Melaka

Kalau melancong di Melaka, tak sah kalau tak terjah river cruise, salah satu daripada tempat menarik di Melaka. Memang sudah jadi satu kemestian. Anyway untuk satu keluarga, dua dewasa dan dua kanak-kanak, semuanya adalah RM30. Kiranya memang berpatutan bagi journey lebih kurang 45 minit.
Ni le harga tambangnya,kanak-kanak @RM5 manakala dewasa pula @RM10. Ni untuk bagi pemegang Mykad, kalau bagi bukan pemegang Mykad, harganya lebih mahal.
Posing kejap sebelum naik boat.
Tak sempat ambil gambar banyak. Maybe sebab seronok enjoy river cruise ni.
Sedikit pemandangan di tepi sungai Melaka. Memang boleh tengok bangunan-bangunan di Melaka. Kalau naik waktu malam lagi seronok.
Kalau boleh berenang lagi seronok kan?
 Masa pergi tu tak banyak sangat boat. So apa lagi, lain kali kalau melawat Melaka jangan lupa naik boat untuk aktiviti river cruise di sepanjang sungai Melaka.

9 comments:

Hani Syahani said...

hui best tau naik river cruise ni, dengan ada muzik lagi, wah lagi klasik, tp kalau malam lg best ni !! nampak lampu2 yg cun2 dihiasi tepi sg ni kan?

Pudgy Daddy said...

masa sy gi melaka thn 1988 dulu x de river cruise ni. nampaknya thn dpn kena gi sana la plak...i miss melaka.

CIK TOM said...

kat taganu pun ada cruise camni..cuma xpernah naik je..hee

sabree hussin said...

setiap kali datang melaka mesti tak sempat nak try

vidalsisah said...

hai rindu pulak nak gi melaka

icee-yah said...

sbnrnye tk pnh round round lg bndr melaka.hope dpt naik cruise ni nnt:-)

.*.WiE.*. said...

Wie pernah naik waktu malam.. lagi menarik pemandangan dengan lampu2 yang berwarna warni..

✿A I N A A✿ said...

bestnyaaa.. kira murah la tu... ena tak pernah lagi ronda2 kat melaka tu... dan ini first time ena tahu river cruise ni ada kt melaka

Diksu said...

River Cruise naik malam lagi best.Cantik.Sebab Ada lampu-lampu