Pages

Wednesday, November 7, 2012

Ole-Ole Dari Kota Kinabalu

Hari tu masa pi ke Kota Kinabalu untuk urusan kerja sempatlah singgah kejap kat Pasar Kraftangan, tak sampai 1 jam pun, actually lebih kurang 30 minit aja. Pengalaman beg tak sampai kat lapangan terbang Kota Kinabalu tidak akan dilupakan.
Sabah ni tak boleh dipisahkan dengan mutiara, tak kira yang air masin atau tawar. Of course yang air masin tu lebih berkualiti.
Pusing-pusing kat Pasar Kraftangan yang terletak di Kota Kinabalu ni sempat le rembat beberapa buah tangan untuk family. Untuk kenangan, maybe pada masa hadapan kena pi bersama family baru boleh jalan-jalan sikit.
Memang unik dan cantik betul key chain kat sini.
Pen pun cantik juga.
Brooch dan gelang tangan memang menawan.
Rasanya tak sah kalau tak beli magnet ni, boleh letak kat peti sejuk.
Cantik tak baju monyet berwarna merah ni?

12 comments:

SURIA AMANDA said...

waa....lanting2 la kat kawan2 jugak..huhu...larikkkk

vidalsisah said...

mmm beastnye dpt gi sabah, pegi satu famili ke?

Rasp said...

salah satu destinasi favvy ku...

Hidayah said...

wahhh...cantik2 la souvenir nye.. hehe... dayah pun suka FM , kalau gi mana2 mmg carik itu je.. buat kenangan..cita cita nak kumpul penuh satu peti ais..

:)

oh..dayah tak tau pulak pearl ada beze dgn kualiti air.. hehe.. tapi dayah mmg minat pearl la.. selalu beli je.. kalau berkenan dan harga mampu milik..

:)

Zura said...

byk jugak shopping tue..

icee-yah said...

Bju die cute la..huuu..bp rm hrge brooch n glg tu ye:-)b

Murni Alfathunnisa said...

sabah dan mutiara, sinonim sangat.
tapi pegi mana2 pun...fm memang tak lupa! :-)

Sharinginfoz said...

vidalsisah: maybe next time pi ngan family

icee-yah: brooch tu tak sampai RM10 dan gelang tak sampai RM15, gelang tu dibuat khas sebab yang biasa tu guna benang aja, yang ni macam tali berspring

Hazmin Hamudin said...

Kalau bro ke Sabah, nak cari cenderahati elok cari di pasar malam. Dekat situ harga lebih murah dan boleh di tawar menawar.

Adziim said...

Cenderahati RM10-RM15, mahal jugak. Tak tawar menawar?

Smiley said...

owh..mutiara ada air masin or tawar ek? tatau pon..main belasah je beli..

Wan Napi said...

Mcm tak best jer