Pages

Saturday, October 1, 2011

Sekarang Al-Awfar Junior Pula @Bank Islam


Sebelum ini ada simpanan Al-Awfar from Bank Islam. Sekarang ini produk diperluaskan kepada kanak-kanak dengan Al-Awfar Junior.

Ni le syarat-syarat untuk buka akaun Al-Awfar Junior antaranya:
  • Di bawah umur 18 tahun, yalah namanya untuk kanak-kanak
  • Tidak boleh membuat pengeluaran dalam masa 3 bulan pertama
  • Kalau nak tutup akaun dalam tempoh 3 bulan pertama so caj RM20 dikenakan
Since kanak-kanak suka dengan hadiah, inilah hadiah bagi cabutan bertuah iaitu:
  • Pertama: Kamera Canon, Playstation 3 dan Samsung Tab
  • Kedua: Samsung Tab dan Toshiba Notebook
  • Ketiga X 5: PSP dan Kamera Conon
Memang sungguh menarik, kalau dapat satu memang seronok.


Ini antara ciri-ciri akaun Al-Awfar Junior @Bank Islam:
  • Deposit minima: RM10
  • Perkongsian keuntungan 98%:2% (Bank: Pelanggan), memang sikit maybe tak sampai pun 0.5% setahun, sebab tu boleh bagi cabutan bertuah kan?
  • Setiap RM10, satu peluang cabutan bertuah
  • Kekerapan cabutan bertuah: Bulanan dan Suku tahunan (rasanya yang suku tahunan nilai hadiah lagi besar)
Apa-apa pun sebelum menabung di Al-Awfar Junior Bank Islam, fahami betul-betul terutamanya mengenai kadar pulangan @keuntungan yang bakal dinikmati sebab ianya tidak sebanyak yang ditawarkan oleh bank-bank lain tetapi memberi peluang untuk dapat cabutan bertuah. Good luck semua.

By the way, bermula 27 September 2011, Bank Islam mengadakan promosi bagi mengalakkan pembukaan akaun Al-Awfar Junior dengan menawarkan ganjaran seperti memberi RM10 bagi setiap akaun dibuka yang terhad pada 5,000 pelanggan pertama. Ada juga promosi dapat hadiah berdasarkan jumlah tabungan yang dibuat i.e. RM100-RM500 (pencil case), RM500.01-RM1,000 (mug dan pencil case) manakala RM1,000 ke atas (laptop bagpack, mug dan pencil case).

6 comments:

mamaNoriz said...

bagus ni, kasi kepelbagaian dlm simpanan anak2 cuma sayang fadah nye kurang...

dan peluang utk dpt cabutan pun 50-50 kan...

blackrosehunter said...

kalau Al-Awfar sahaja tu xde hadiah ke?huhu

Sharinginfoz said...

mamanoriz: memang betul yang penting menyimpan

blackrosehunter: ada cabutan bertuah hadiah berupa wang tunai

Kyuubi said...

wah pelan yg baik untuk masa depan ank2 kan? :)

eT said...

bab cabutan bertuah tu mmg syokk...tp xpenah bertuah pon..hehe

Nazz@Purple said...

ok jga tuk simpanan anak2..