Pages

Monday, October 31, 2011

Macam-Macam Troli Ada

Hari tu pergi pasar pagi kat Taman Melawati, biasalah hari Sabtu, pagi-pagi ramai datang ke sini untuk membeli ayam, ikan, sotong, ketam dan macam-macam lagi. Yang menjadi keunikannya ialah orang ramai yang membawa pelbagai jenis troli.

Yang biasa ialah seperti dia atas.


Yang ni lebih kurang juga tetapi nampak lebih solid.

Yang ni memang unik, jenis berjaring dan menggunakan plastik berbanding yang sebelum ini, besi.

Yang ni macam nak pi airport aja, pas tu pula, memang tak nampak apa kandungannya. Apa-apa pun, bawalah apa yang kita nak bawa janji capai tujuannya. Bagi saya, tak bawa troli pegang plastic bag aja. Pas tu letak dalam kereta yang sebelum itu dah letak suratkhabar bagi mengelakkan terkena karpet kereta.

9 comments:

ejaMaria said...

owh... kita pakai 'beg'... ala-ala mcm bakul pasar... tapi rupa dia mcm beg jenis plastik... kena menjinjit la... bila penuh beg tu, cukup berat, maknanya kena berenti membeli... hehehe...

lagenda said...

Better bwk troli or bakul tu nik. Kereta x kotor, x busuk dan blh juga KURANGkan penggunaan beg plastik.

Hehehe..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

me punya macam ni http://www.elissmie.com/2009/01/present-for-my-hubby.html :) hehehe, sibuk jugak nak tayang :)

hazman aka species1980 said...

hurmm....rajin la bro buat pemerhatian kat pasar2x yea...bagus

amirah said...

memang mcam2 jenis troli sekrng ni..terutamanya hari sabtu kan..sebab no plastic bag day..

Myvitrd said...

macam2 bro bentuk troli sekarang ni.. nak senang bawa kereta sorong je.. hehehe

fiza said...

Saya klo gi pasar tak der bawak troli, jinjit jer beg plastik tu ☺☺

♥ manje ♥ said...

menarik di praktikkan... tambah2 lagi macam kat penang dah takda plastik ni... ~

mamaNoriz said...

hehehhehe,
cute lak tgok mcm2 paten tu!