Pages

Tuesday, October 11, 2011

Keputusan Terkini Suku Akhir Pertama Piala Malaysia: 10 Oktober 2011

credit: azrulhisham

Keputusan Terkini Suku Akhir Pertama Piala Malaysia: 10 Oktober 2011
  • Sabah 1-2 T-Team

  • Felda United 1-0 Negeri Sembilan

  • Selangor 3-1 Perak
    • 80": Bunyamin (Sel) mendapat kad kuning kedua=kad merah dan dibuang padang
    • 76": Perak mendapat gol pertama melalui Failee
    • 62": Amirulhadi yang tidak dijaga merembat masuk, mendahului dengan selesa
    • 52": Satu lagi tendangan percuma oleh Safiq Rahim menghasilkan gol
    • Safiq Rahim menjaringkan gol dengan tendangan percuma yang cantik direct ke pintu gol. Memang beliau pakar freekick

  • Terengganu 3-1 Kelantan
    • Marzuki (Ter) menjaringkan gol dengan tendangan leret. Wisel penamat dibunyikan dengan Terengganu 3-1 Kelantan. 5 kad merah dilayangkan malam ini dengan Kelantan 3 dan Terengganu 2
    • Aziz Ismael dikenakan kad kuning kedua=kad merah
    • Terengganu mendapat kad merah kedua setelah Zubir memunggut kad kuning kedua. So 4 kad merah dilayangkan malam ini @2 setiap satu pasukan. 3 minit masa tambahan
    • Abdul Manaf tidak mensia-siakan peluang menewaskan Khairul Fahmi pada minit-minit terakhir
    • Penalti untuk Terengganu setelah pemain Terengganu dikasari dalam petak penalti
    • 80": Kapten pasukan, Badri (Piya) menjaringkan penalti. Satu bekalan yang baik untuk Kelantan terutamanya bermain dengan 9 orang
    • Kelantan dapat penalti setelah bola terkena pemain Terengganu, kita tunggu
    • Ismail Faruqi (Ter) dilayangkan kad merah. Kelantan bermain dengan 9 orang manakala Terengganu dengan 10 orang. 3 kad merah dilayangkan malam ini
    • 44": Ismail Faruqi menjaringkan gol
    • Daudsu (Kel) dikenakan kad merah dan berjalan keluar padang. Kelantan bermain dengan 9 orang
    • Shakir (Kel) dikenakan kad merah dan dibuang padang setelah mengasari pemain-pemain Terengganu dan Kelantan bermain dengan 10 orang
Kita tunggu keputusan tamat perlawanan suku akhir pertama Piala Malaysia nanti. Memang cukup nipis dan pantas dan ingin membuat kejutan kepada seseorang?

12 comments:

zati embong said...

kat tengganu rasanya tgh pesta kad kuning dgn merah 2.

velasrizal said...

ok jap lagi aku letak skuad bolasepak mesia

Sharinginfoz said...

zati: memang 5 kad merah, entahlah apa nak jadi

velasrizal: thanks bro

cikgu isza said...

perak.. hu3

n@m@n said...

huhu..pesta kad lah kt pantai timur malam ni..abih la klate..star pulok tu keno..

afiqazizan said...

safiq rahim memang tidak dapat disangkal lagi bahawa dia memang seorang free kick specialist..gembira dengan kemenangan selangor ini..:)

KiD said...

tengok kekalahan Perak.. adoiiiii

anisalya said...

suka husben sy terengganu menang...

Awan Fantasia said...

Kedah mengecewakan betul..

[Klik Sini] Betul Ke Perempuan Sunat ?
[Klik Sini] Soalan Yang Perlu Perempuan Jawab

HaiDa HiDa said...

byknya kad merah di KT.. dah macam dapat jemputan semuanya..

eelobor said...

sakit tayar bro....

mamaNoriz said...

betul terperinci ni...

leh jadi pengulas sukan NIk...hihi