Pages

Tuesday, February 1, 2011

Tunjuk Arah Kiblat @Gift from Bank Rakyat

Hari tu pi Bank Rakyat masuk pelaburan am al-mudharabah (simpanan tetap @fixed deposit) so dapatlah gift penunjuk arah kiblat. Bagus juga dapat tentukan arah kiblat yang betul bagi memudahkan kita solat kan.

Anyway mudah aja nak check jarum yang colour hijau tu kita letakkan pada nombor indek yang diberikan dan lepas tu tengok arah Kaabah. Senang aja kan? Kat atas tu contoh indek bagi negeri-negeri di Malaysia.

11 comments:

zul permatang badak said...

...SALAM...Minimun labur berapa simpanan tetap tu....

velasrizal said...

mmg penting bnda ni bila travel jauh

DKosongLapan said...

beghape minimum nak buat FD kat Bank Rakyat ye en sharinginfoz aka encik nik???

yangbaik said...

dah menyimpan dapat hadiah pulak... menarik!

Sharinginfoz said...

zul dan d08: kalau tak silap RM500 tapi hadiah tu terpulang kepada budi bicara bank rakyat dan jenis hadiah pun berbeza2

velasrizal: betul tu sebab sesetengah tempat ada yang tak tahu arah kiblat kan

yangbaik: kiranya dapat hadiah tak dijangka, sebelum ini dapat le pen

sahromnasrudin said...

assalamualaikum..

konsep al-mudharabah tue ape heheheheh

Sharinginfoz said...

sahrom: Al-Mudharabah tu secara ringkasnya perkongsian untung

miss nina said...

bagus tu, reward untuk customer

azzey said...

Alhamdulillah memudahkan kita untuk solat sewaktu travel n x pasti arah kiblat....

anameera said...

Salam. gift tu bagus sangat.mcmmana nak dapt? Fix deposit tu berbaloi tak?

Sharinginfoz said...

anmeera: salam, gift tu diaorang bagi sebab masuk "FD", kekadang bagi gift lain, anyway at least FD lebih baik daripada savings account