Pages

Friday, February 11, 2011

Ramai Kecoh Bila Cakap Paris Hilton Peluk Islam

Beberapa hari yang lepas ramai bloggers yang memperkatakan bahawa Paris Hilton sudah masuk Islam. Ini disebabkan oleh berita yang disiarkan di dalam The Daily Squib bertajuk "Paris Hilton Converts to Islam".

Ramai juga yang terpengaruh dengan berita ini dan juga gambar yang menunjukkan Paris Hilton memakai tudung dan menganggap berita kemasukan Islam adalah benar. Sebenarnya laman web Daily Squib itu menyiarkan berita yang tidak betul.

So apa moral of the story from cerita ini? Cuba selidik dahulu berita dan kesahihannya sebelum kita sebarkan.

Terbaru dalam The Daily Squib, setelah Paris Hilton memeluk Islam, cerita mengenai Paris Hilton converts to Buddhism pula. Macam-macam kan.

27 comments:

::Budak Degil:: said...

super impose ni..

lydzar said...

biasanya, rumours mmg cepat tersebar..

Ieda Al-Habsyi said...

menipu aje kan, ingat bebetoi le
PAYAHNYA BERGAMBAR BERSAMA

fiqkbe said...

betul2. nmpk sgt super impose.




1 kamera lomo dan 4 jelly lens utk dimenangi dalam "Splashy Moment" contest:

http://meandkbe-mylifestarthere.blogspot.com/2011/02/contest-splashy-moment-by-fiqkbe.html

naz said...

paris memang laris cari publisiti

Shafa said...

tgk picture pun cukuplah. nampak sgt bohongnya berita tu. kalau btl dia peluk islam, dah tersebar luas pada semua paper, seluruh internet. dan siap mungkin ada temubual daripada dia lagi.

syuwai said...

ceh.. paris = laris.. macam2x gossip!

e.l.i.s.s.m.i.e said...

kalo betul2 masuk Islam, Alhamdulillah..

Rabia Sensei said...

Owh, saya tak pernah percaya dengan Paris Hilton berdasarkan dirinya yang memang famous mencari publisiti. Tapi, sekiranya dia diberi hidayah, Alhamdulillah.

amirah said...

super impose..macam2 hal la dorng ni

iday said...

actly,,benda2 yg melibtkan artis besar ni nk sgt kecoh,,agak2 kan kalau jiran sebelah masuk islam taknak pulak kecoh,,,

semua orang nak berkongsi kan,,tp,pastikan crita tu betol la kan,,hehe

Nazz@Purple said...

gambo edit je tu..

Zura said...

mcm2 hal...

Fina Fento said...

first tengok pun dah tahu gambar photoshop haha..website tu pun untuk parodi je..untuk perli2 artis :P

Mama_Fatin said...

haishh ngarut betul berita itu

zailamohamad said...

gambar tu nampak macam patung aje

azzey said...

Cerita org popular mmg cpt tersebar..:)

relevan said...

itu pasal lah..bikin gempar saja..

KiD said...

skali tengok tau dah tipu punya gambar.. hehehehe

jom ke Kejadian yang Mencabar | Cukur Sampai Botak!

J.M.R said...

mcm2 ddiorg ni nk kejar publisiti..huh

Mak Su said...

org kafir suka mempermainkan keimanan org islam, kita jangan lemah ! be strong !

*∽ IZAN ∽* said...

sukahati mak pak dia je PH nihhh!! dasar suka buat publisiti murahann! huh

faiz said...

mula-mula terkejut gak dengarnya...tapi memang mustahil jika dilihat perangai paris hilton ni

miss lolly a.k.a luvfareda said...

heh. 0rg kite sng sgt nak pecaye kan..

amry said...

dah macam patung dah aku tengok gambar paris tu.hahaha
bohong jer...tak der kerje buat citer2 ni.huhuh

ardinihumaira said...

paris hilton duk seksi meksi lagi skang ni hehe

Kak Eiza said...

alaa.. bohong semua , sajer nak kontrobesi tu..hehe