Pages

Friday, February 11, 2011

Curi Trafik Dari Blog Lain Guna Iframe?

Baca entry di blog cikgudahlia on "blogger kita memang cerdik pandai kan?" Kalau kita tengok gambar kat atas tu, secara ringkasnya, let say jika blogger yang berwarna hitam memasang kod yang diberi oleh cikgudahlia dalam blog mereka then setiap kali visitor masuk dalam blog hitam, secara automatik dikira masuk dalam blog cikgudahlia juga.

For example blog cikgudahlia ialah 1,000 UV dan UV untuk 9 blog hitam tu ialah 318 so jumlah UV semua adalah 1,318 (1,000+318). Actually yang extra 318 tu tak masuk pun blog cikgudahlia tapi dikira juga sebab kod yang dipasang.

Ini sebagai contoh aja, nak tahu lebih lanjut baca kat blog cikgudahlia. So terpulanglah kepada semua sama ada nak guna teknik "iframe" ni ke tak. Bagi saya lebih suka update mengenai isu semasa dan juga SEO.

17 comments:

Wen said...

wahhhh best niiiiiiii nak gak hehe...

relevan said...

dia orang guna sistem klon..ini pernah terjadi masa chatting dalam iRC juga dulu dulu..

blogger yang bijak..hehe!

axelida said...

tu bukan cam tipu UV ke? hmmmmmm

rasp said...

macam2 cara ada ya nak tarik trafik...

Alimaz-Kembara Terasing said...

tak baik mencuri....buat sendiri la...

Alimaz-Kembara Terasing said...

macam2 nak senangkan...

fiza said...

Macam² kan dorang nih, sampai nak curi traffic blog orang.

Me, tak kisah lah traffic up and down, blog picisan jer, janji ada org nak baca, income pon still dpt even tak ribu riban mcm org tu.

amirah said...

dgr kata cara ni illegal dr view nuffnang.kira as fraud jugak kut.macam2 boleh buat kan bro

Rabia Sensei said...

Wallawey, teknik IFrame lah pulak. Thanks for sharing. Kalau tak, saya pun tak tahu. Tapi saya lebih saya suka cara Bro Sharing. Ikhlas gitu :)

Zura said...

ish...xbaik buat cm tue...thanks 4 the info...b4 this xpnah th pun...tp dh th mcm nk buat je...kahkahkah...gurau je...

Myvitrd said...

Setuju tu bro.. kekadang kita tertipu dengan cara dia orang ni.. punyai exited nak dapatkan trafik kena tipu mentah2 je.. hampagas punya.. aku dah kena bro.. kalau UV aku sehari 500.. bongok2 je dia dapat 500 sehari.. hampagas seh..

eelobor said...

takde makna kut....buat dgn cara kita sendiri jer

zahidah dihaz said...

nak pergi terjah blog cikgu dahlia pulak...


new entry: Design pertama

Nur Fannun said...

apa lak, klu nak curi trafik tu..guna lah cara yg berhemah..ni dh mcm hacker..

ardinihumaira said...

susah la orang pk trafik je manjang...

ken said...

wah.. technical nya.. haha..

EffaCollections said...

haiihhss..ese x paham la mende2 sgt teknikal ni..nyway, jemput2 la jenguk blog picisan sy yer =) jom follow
http://bit.ly/GRanOf